Patikointia Ruunalla ja Änäkäisellä

24.11.2018

Panssariesteitä kolmessa rivissä
Panssariesteitä kolmessa rivissä
Ämäkäisen opasteita
Ämäkäisen opasteita
Änäkäisen lenkki
Änäkäisen lenkki

Kesäisen pidennetyn viikonlopun patikkaretken teimme Ruunaan koskille. Säät suosivat jälleen ja lauantaina kävelimme 12 kilometrin, osa reilun 20 kilometrin lenkin joen tuntumassa. Pidemmällä lenkillä oli kaksi joen ylitystä veneellä. Se vei jonkin aikaa, koska piti tehdä useampi reissu veden yli. Sillä välin reippaat lyhemmän matkan patikoijat olivat taituroineet maistuvan keiton. Illan saunan ja laavulla vietetyn kahvi- ja lettukestien ja makkaran paiston ja mölkkypelin jälkeen uni maittoikin. Tällä kertaa majoituimme kahteen mukavuuksilla varustettuun mökkiin.

Sunnuntaina ajelimme vielä upealle Änäkäisen virkistysalueelle, jossa ensin tutustuimme sota-aikaisiin rakennelmiin. Myrsky oli sielläkin tehnyt tuhojaan ja puita pötkötteli pitkin ja poikin polkua. Bunkkeri ja juoksuhaudat sekä panssariesteet olivat vielä hyvin näkyvissä.

Hyvin sujuneen retken päätteeksi kiersimme kauniin, maisemallisen polun järven ympäri ja lopuksi nautimme viimeisistä eväistä nuotiopiirissä. Olimme yhtä mieltä siitä, että oli taas onnistunut viikonloppu.