Ellinpäivän mölkkymestaruus Seppo Rissaselle

31.7.2022

Mölkky-kisan finalistit: Seppo Rissanen (vas.), Kaija Turunen, Pirjo Kirjavainen, Yrjö Puoskari ja Hilkka Lampinen.
Mölkky-kisan finalistit: Seppo Rissanen (vas.), Kaija Turunen, Pirjo Kirjavainen, Yrjö Puoskari ja Hilkka Lampinen.

Ellinpäivän mölkkymestaruus Seppo Rissaselle

Ellinpäivien mölkkymestaruus ratkaistiin lauantaina 9.7. Tulikivi-Areenalla. Alun perin oli tarkoitus pelata Vanhalla kentällä, mutta sääennuste ja uhkaavat pilvet siirsivät tapahtuman sisätiloihin. Järjestelyistä vastasivat viime vuosien tapaan Juuan Urheilijat ja Etelä-Suomen Juuka-Seura.

Paikalle saapui 18 pelaajaa, jotka arvottiin viiteen alkulohkoon. Alkulohkoissa pelattiin kussakin yksi peli, joiden voittajat pelasivat varsinaisen finaaliturnauksen mestaruudesta. Finaalisarjassa jokainen pelaaja aloitti vuorollaan pelin ja kaikkien viiden finaalipelin yhteispisteet ratkaisivat sijoitukset.

Finaalisarjassa ylivoimaiseen voittoon pelasi odotetusti Seppo Rissanen. Hänen etumatkansa pisteissä ja siten voittonsa oli selvä jo ennen viimeistä peliä. Sen sijaan kakkos- ja kolmossijat ratkesivat vasta viimeisessä pelissä Kaija Turusen voittaessa sen Pirjo Kirjavaisen jäädessä sen verran kauas, että Kaijan kakkosija oli lopulta selvähkö. Myös sijat neljä ja viisi ratkesivat vasta viimeisessä pelissä Yrjö Puoskarin eduksi Hilkka Lampisen jäädessä viidenneksi.

Finaalipelien aikaan muut osallistujat pelasivat vapailla kentillä keskenään välillä kannustaen finaalisteja. Mestaruuden ratkettua ja palkintojen jakamisen jälkeen pelattiin vielä muutamia pelejä paikalle jääneiden pelaajien kesken.

JuuU ja ESJS järjestävät sunnuntaina 17.7. Mölkkymaratonin Vanhalla kentällä ja sateen sattuessa pelataan Areenalla. Tuolloin pelataan mölkkyä 12 tuntia aamu kahdeksasta alkaen. Tervetuloa tuolloin kaikki mölkyn pelaajat ja mölkystä kiinnostuneet mukaan. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, sillä ohjausta annetaan. Erilaisia pelejä kokeillaan ja joukkueiden kokoonpanoja muutetaan arpomalla useamman kerran päivän aikana. Omia eväitä ja juomia kannattaa ottaa mukaan.

Elli-mölkyn lopputulokset:

1. Seppo Rissanen  234 pist.

2. Kaija Turunen 183 pist.

3. Pirjo Kirjavainen 166 pist.

4. Yrjö Puoskari 139 pist.

5. Hilkka Lampinen 136 pist.