Toimintakertomukset

Kuntojaoston toimintakertomus 2018

Kuntojaoston tarkoituksena on järjestää kuntoliikuntaa kaiken ikäisille. Se on mukana seuran varainhankinnassa, talkoiden ja erilaisten tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa. Se ylläpitää yhteyksiä yhteistyökumppaneihin. 

Kuntoliikunnan tapahtumat ovat tarkoitettu kaikille ja osallistumismaksut ovat minimaaliset, usein myös maksuttomat. Yhteistyöstä liikuntajärjestöjen, kulttuurin kuin liike-elämänkin kanssa, on huomattu myös osallistujamäärien kasvavan.

Kuntojaostoon kuuluivat puheenjohtajana Armi Repo sekä jäseninä Pirkko Inkinen, Hilkka Lampinen, Kirsi Martikainen, Kauko Räsänen sekä Marja-Leena ja Jarmo Vepsäläinen.

Tammikuun lopulla järjestimme uintimatkan Fontanellaan. Mukaan saimme tällä kertaa 31 uinti-intoista, joista 10 alle 14 vuotiaita.

Juuan Jänteen kanssa olemme vuorotelleet kuntovihkojen ylläpidon kanssa. JuuU hoitaa vihkot kesäisin ja Jänne talvisin. Hiihtovihkot hiihtäjille olivat Putkiladun, Kokkokallion, Taivaanpankon, Kyöstin ja Pirkon laduilla sekä Extreme vaihtuvissa paikoissa.

Kesän kuntosuoritusvihkot sijaitsivat lenkkeilyreiteillä Taivaanpankko, Kokkokallio, Rontsan rautatie, Räksiinalava, Vihtasuo ja Polvela. Kesän vihkoihin kirjattiin kaikkiaan 2912 merkintää.

Vuoden kaikki hiihtotapahtumamme järjestimme Juuan Jänteen kanssa. Ensimmäisenä oli Ylemmäisen ympärihiihto 25.2.. Latuvaihtoehtoina olivat 12 ja 24 kilometrin lenkit. Huoltopisteet olivat Pilkkavaarassa ja Hakovaaran risteyksessä. Suksilla oli yhteensä 74, lisäksi kymmenkunta toimitsijaa ja lukematon tuntimäärä laduntekijöiden urakointia.

Seuraavaksi oli perinteinen kuutamohiihto 2.3. Putkiladulla (34 osallistujaa) pakkassäässä ja 8 henkeä hiihti Petrovaaraan. LETE-hiihtotapahtuma oli 18.3.. LETE-hiihdot Muumien malliin hiihdettiin koulukeskuksen laduilla, 25 lasta vanhempineen. Tavoitteena ei ollut kilpailu vaan enemmänkin taito.

Yhdistysten virkistyspäivään Vuokatissa osallistuimme kylpylässä polskien.

Huhtikuun lopulla järjestimme jälleen Lasten Puuhapäivän yhdessä Sydänyhdistyksen ja Juuan kulttuuritoimen kanssa salilla 15.4.  Pelle, Karoliina Turkka opetti ja esiintyi tehden ällistyttäviä temppuja. Temppuilun lomassa oli pieni nukkenäytelmä ”Oravan puurojuhla”. Osallistujia 60 lasta huoltajineen.

Sirkuskoulu järjestyi kahtena päivänä vanhalla salilla toukokuun alussa (26 lasta + 7 aikuista). Peli-ja leikkipäivään oli niin vähän ilmoittautuneita, että se jouduttiin perumaan.

UKK-reitin raivaustalkoisiin osallistuimme Ellinkulman ja Juuan kunnan teknisen toimen avustuksella maalaukseen 7 ja raivaukseen 6+1 henkeä.

Toukokuussa oli vuorossa Ruusunpäivänkävely (n. 300 henkeä). Osallistuttiin sekä järjestelyihin talkooporukalla että itse kävelyyn.

Kesäisen pidennetyn viikonloppu patikkaretken teimme Ruunaan koskille. Lauantaina kävelimme 12 tai reilun 20 kilometrin lenkin joen tuntumassa. Sunnuntaina upealle Änäkäisen virkistysalueelle ja kiersimme siellä olevan polun ja tutustuimme sota-aikaisiin rakennelmiin, 16 osallistujaa.

Heinäkuun 3. järjestimme Jänteen ja Juuan kunnan liikuntatoimen kanssa Heinäkuun huolettoman hilipasun Ilvolankosken kentällä ja lähi ympäristössä. Kilometrejä kertyi yhteensä 1035 km, kierroksia 690 ja osallistujia yhteensä 54 henkilöä. Osallistujien ikähaarukka 2 – 82 vuotta. JuuU:n Hilipasijat palkittiin jälleen parhaasta Hilipasu-asusta.

Tori-iltana paistelimme sateisella torilla lettuja ja myimme kahvia (10 henkilöä).

Tuomelantuvan lauluiltaan osallistui 8 henkeä.

Elokuun alun vaelluksella tutustuimme Muotkan erämaahan 5 hengen voimin.

Perinteineen naisten laavuyö kutistui tällä kertaa vain illaksi erinäisten syiden vuoksi. Iltaa viettämässä oli 7 naista.

Harrastemessuilla syyskuun alussa lapset saivat temppuilla JuuU:n temppuradalla ja ulkona Röllit laittoivat tossuun vipinää (n. 200 osallistujaa).

Raivatulle UKK polulle järjestimme vaelluksen 15.9. Siihen osallistui 13 henkeä. Ellin vaellukseen osallistuvat nauttivat tänä vuonna Elli Kristiina Tallgrenin kanssa Kolin maisemissa 22.9.. 

Nuku yö ulkona – haastekampanjaan 8.9. osallistuimme 18 hengen voimin, näistä 13 jäi yöpymään Kangasvalkeisella puolijoukkueteltassa. Petrojärven rannalla yöpyi 7.

Marraskuun 11. kävimme uimassa Fontanellassa. Mukana oli 41 polskijaa.

Lasten iloinen ilta järjestettiin torstaina 15.11.. Järjestelyissä mukana olivat myös JuuU temppuradan, Eilan salaisuuksien, keppariradan ja puhallustikan, MLL piirtämisen ja tunnustelutehtävien, Karaoke club laulattamisen, Juuan kunnan kulttuuritoimi tiedottamisen muodossa. Sydänyhdistys järjesti lapsille välipalan sekä onkimista. Mukana olivat myös Vuokonjärven kesäteatteri ja Siun soten lapsiperhetyö. Osallistujia oli n. 120 lasta vanhempineen ja osa isovanhempineen.

Marraskuun 25. Rautavaaran sirkus kävi opastamassa oppilaita Sirkuskoulussa.  JuuU yhdessä MLL:n kanssa kustansi opetuksen. Osallistujia oli mukana 22 lasta ja 12 aikuista.

 Kuntojaosto oli apuna LETEläisten ja seuraväen Joulu-LETEn järjestelyissä Liikuntahallilla joulukuun 8. päivä. Mukana oli 100 osallistujaa ja ohjelmassa oli vuoden JuuUlaisen julkistaminen, Rautavaaran sirkuskoulun esitys ja tietenkin joulupukin vierailu sekä pientä herkkutarjoilua lopuksi lukion kahviossa.