Toimintakertomukset

Kuntojaoston toimintakertomus 2019

Kuntojaoston tarkoituksena on järjestää kuntoliikuntaa kaiken ikäisille. Se on mukana seuran varainhankinnassa, talkoiden ja erilaisten tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa. Se ylläpitää yhteyksiä yhteistyökumppaneihin. 

Kuntoliikunnan tapahtumat ovat tarkoitettu kaikille ja osallistumismaksut ovat minimaaliset, usein myös maksuttomat. Yhteistyöstä liikuntajärjestöjen, kulttuurin kuin liike-elämänkin kanssa, on huomattu myös osallistujamäärien kasvavan.

Kuntojaostoon kuuluivat puheenjohtajana Armi Repo sekä jäseninä Pirkko Inkinen, Hilkka Lampinen, Kirsi Martikainen, Kauko Räsänen sekä Marja-Leena ja Jarmo Vepsäläinen.

Juuan Jänteen kanssa olemme vuorotelleet kuntovihkojen ylläpidon kanssa. JuuU hoitaa vihkot kesäisin ja Jänne talvisin. Hiihtovihkot hiihtäjille olivat Putkiladun, Kokkokallion, Taivaanpankon, Kyöstin ja Pirkon laduilla. Hiihtojen lahjakorttiarvonnasta on vastannut Jänne.

Kesän kuntosuoritusvihkot sijaitsivat lenkkeilyreiteillä Taivaanpankko, Kokkokallio, Rontsan rautatie, Räksiinalava, Vihtasuo ja Polvela. Kesän vihkoihin kirjattiin kaikkiaan 3015 merkintää. Kesän kuntosuoritusten arvonnoista on vastannut JuuU. Kuntosuoritusvihkot ovat olleet käytössä jo yli 20 vuotta ja alusta alkaen pienillä arvontapalkinnoilla on innostettu ihmisisä omatoimiseen liikuntaan.

Talven hiihtotapahtumamme järjestimme yhdessä kunnan liikuntatoimen ja Juuan Jänteen kanssa. Ensimmäisenä oli Ylemmäisen ympärihiihto 24.2.. Tällä kertaa hiihdettiin Putkilatua edestakaisin. Huoltopisteet olivat Kangasvalkeisen laavulla (makkaraa ja mehua) ja Ilvolankosken huoltorakennuksessa pullakahvit ja mehua). Suksilla oli yhteensä 66, lisäksi kymmenkunta toimitsijaa.

Perinteinen kuutamohiihto hiihdettiin maanantaina 18.3. Putkiladulla (36 osallistujaa). Latu oli taaskin hyvässä kunnossa vaikka ennen tapahtuman alkua satoi vettä.  Nuotio- ja mehupiste toimi jälleen Hakovaaran risteyksessä ja kentällä tarjottiin hiihtäjille mehua ja grillimakkarat. Ilman innokkaita toimitsijoita ei tätäkään tapahtumaa olisi olemassa!

Sydänyhdistyksen kanssa järjestimme Neuvokas perhe –tapahtuman LETE-kauden päättäjäisten yhteydessä torstaina 9.5. koulun ympäristössä. Erilaisissa toimintapisteissä perheet saivat tutkiskella kuka esimerkiksi syö terveellisimmin ja kuka nukkuu riittävästi. Mukana noin 100 henkilöä. Lapsille tarjottiin Pielisherkun sponsoroimat mehut ja keksit. Kuumia makkaroita sai ostaa JuuU:n grillistä.

Toukokuussa osallistuimme Ruusunpäivänkävelyyn vain kävelemällä.

Luontoretken Kuohutsuolle teimme perjantaina 17.5. illalla. Kävelimme pitkoksilla ja metsässä polkua. Myrsky oli tehnyt tuhojaan ja muuttanut maisemaa. Pieni tietovisa oli kasvien tunnustamisessa ja lisäksi tietenkin oli myös Ovaskaisen Eilan ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Keväisen illan kunniaksi lauloimme ”Karjalan kunnailla” nuotion ääressä. Tietenkin nuotiolla nautimme makkarat ja kahvit. Mukana 10 henkilöä.

Pidennetty viikonloppu patikkaretki vietettiin Rautavaaran Metsäkartanon ympäristössä 7.-9.6.. Lauantain rankat kävelyretket olivat noin 10 ja 20 kilometrin lenkkejä. Sunnuntaina tyydyimme muutaman kilometrin luontopolkuun. Yöpaikkana oli upea ja tilava kämppä, mutta polut olivat myrskyn jäljiltä surkeassa kunnossa. Yhteiset ruokailuhetket, sekä illan sauna, uinti ja letunpaisto nuotiolla kruunaavat aina tämän reissun. Tällä kertaa mukana oli 12 osallistujaa.

Heinäkuun 9. päivän iltana järjestimme Jänteen ja Juuan kunnan liikuntatoimen kanssa kolmen tunnin Heinäkuun Huolettoman Hilipasun Ilvolankosken kentällä ja lähi ympäristössä. Tässä reippaassa kuntotapahtumassa palkittiin perinteisesti eniten kierroksia kiertänyt joukkue, aikuinen ja lapsi sekä keski-iältään vanhin ja nuorin joukkue sekä parhaan Hilipasu-asun omannut joukkue. Kilometrejä kertyi yhteensä 1512 km, kierroksia ennätykselliset 1008 ja osallistujia yhteensä 80 henkilöä. Osallistujien ikähaarukka 6 – 82 vuotta. JuuU:n Hilipasijat palkittiin jälleen parhaasta Hilipasu-asusta.

Elliviikon avajaisten Tori-iltana paistelimme torilla lettuja ja myimme kahvia (talkoissa 10 henkilöä).

Kuntojaoston kesän perinteisiin kuuluu osallistua tunnelmalliseen lauluiltaan Tuomelantuvalla Ahmovaarassa. Niin tänäkin kesänä. Sateen vihmoessa ulkona, nautimme laulamisesta pienessä pirtissä. JuuU:laisia mukana 5 innokasta laulajaa.

Heinä-elokuun vaihteessa matkasimme Norjan Lofooteille viiden vaeltajan voimin. Upeissa maisemissa tehty vaellusretki oli onnistunut.

Elokuun viimeisenä päivänä olimme mukana eri järjestöjen ja Juuan kunnan kanssa järjestämässä Liikettä 24H –tapahtumaa. JuuU:n lajeina yökävely, kuntonyrkkeily, lentopallo, pehmopallo, pyöräily, lasten LETE-tunnit salilla. JuuU:laisilla oli myös vuorokauden aikana järjestyksenvalvojavuoroja. Tapahtumassa tarjottiin erilaisia matalan kynnyksen toimintoja kaikille eri vuorokauden aikoina. Kävijöitä arvioitiin olleen 250-300.

Nuku yö ulkona – tapahtuma peruuntui tällä kertaa osallistujien vähäisyyden vuoksi.

Kuntojaosto oli apuna LETEläisten ja seuraväen Joulu-LETE:n järjestelyissä Koulukeskuksen puistossa joulukuun 12. päivä. Mukana oli 76 osallistujaa. Ohjelmassa oli yhteinen jumppa ja mäenlaskua, myös tandemsuksia kokeiltiin. Perinteisesti tapahtumassa oli myös Vuoden JuuU:laisen julkistaminen ja tietenkin joulupukin vierailu sekä mehu ja piparitarjoilu.