Toimintakertomukset

KUNTOJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2021

Kuntojaoston tarkoituksena on järjestää kuntoliikuntaa kaiken ikäisille. Tapahtumat ovat tarkoitettu kaikille ja osallistumismaksut ovat minimaaliset, usein myös maksuttomat. Jaosto ylläpitää yhteyksiä yhteistyökumppaneihin ja on myös mukana seuran varainhankinnassa, talkoiden ja erilaisten tapahtumien suunnittelussa ja toteutuksessa.

Kuntojaostoon kuuluivat puheenjohtajana Armi Repo sekä jäseninä Pirkko Inkinen, Hilkka Lampinen, Kirsi Martikainen, Kirsti Kirjonen-Rossi sekä Marja-Leena ja Jarmo Vepsäläinen. Jaosto kokoontui vuoden aikana kaksi kertaa, muuten asioita on paljon hoidettu puhelimitse jaostolaisten kanssa sekä tapahtumissa.

Juuan Jänteen kanssa olemme edelleen vuorotelleet kuntovihkojen ylläpidon kanssa. JuuU hoitaa vihkot kesäisin ja Jänne talvisin. Hiihtovihkot hiihtäjille olivat Putkiladun, Kokkokallion, Petrovaaran, Taivaanpankon, Kyöstin ja Pirkon laduilla. Hiihtojen lahjakorttiarvonnasta on vastannut Jänne.

Kesän kuntosuoritusvihot sijaitsivat lenkkeilyreiteillä Taivaanpankko, Kokkokallio, Rontsan rautatie, Räksiinalava, Vihtasuo ja Polvela. Kesän vihkoihin kirjattiin kaikkiaan 2750 merkintää.. Kesän kuntosuoritusten arvonnoista on vastannut JuuU. Kuntosuoritusvihot ovat olleet käytössä jo yli 20 vuotta ja alusta alkaen pienillä arvontapalkinnoilla on innostettu ihmisiä omatoimiseen liikuntaan.

Helmikuussa toteutettiin Korona-rajoitusten vuoksi omatoimi laskiainen, jonka puitteissa jokainen saattoi laittaa oman laskiaiskuvansa JuuU:n FaceBook.sivuille.

Talven hiihtotapahtumista liikuntatoimen ja Juuan Jänteen kanssa yhdessä toteutettiin Ylemmäisen hiihto helmikuun lopussa ns. omatoimihiihtona, osallistujia 42. Samoin perinteinen kuutamohiihto sivakoitiin omatoimisesti keskiviikkona 24.3.2021 Putkiladulla 38 osallistujan voimin huippu kelissä. Reitin varrelle laitettiin soihtuja. Kummassakaan hiihdossa ei ollut tarjoiluja Korona-rajoitusten vuoksi eikä osallistumismaksuja peritty. Molemmissa tapahtumissa arvottiin osallistujien kesken 5 x 20 euron lahjakortti Sportiaan. Kulut hoidettiin puoliksi Jänteen kanssa. Jarmo, Marja-Leena ja Tytti olivat Ilvolankosken kentällä kirjoittamassa maskit kasvoilla kaikille hiihtäjille arpalipun.

Huhtikuun alkuun suunniteltu jäsentenvälinen pilkkikisa yhdessä Juuan Eläkkeensaajien kanssa jouduttiin perumaan Korona-pandemian vuoksi.

Korona-rajoitusten helpotuttua ja tilanteen kohennuttua tehtiin huhtikuun puolivälistä kesäkuun puoliväliin tiistai-iltaisin järjestettiin yhdessä Eläkkeensaajien kanssa pyöräretkiä, joissa kirjattiin yhteensä 40 suoritusta. Toukokuussa järjestettiin Sunnuntaiaamun kävelyjä eripuolilla Juuan keskustassa ja näissä kirjatiin 19 osallistumista.

Lisäksi järjestettiin sunnuntaiaamun retkiä seuraavasti:

-25.4. hyvällä hankikelillä ihmeteltiin Rontsassa Myllypuron kuohuja ja evästeltiin nuotiolla. Mukana 10 henkilöä.

-Su 30.5. aamulla käytiin kävellen Sorveuskoskella. Kävelymatkaa oli 6 kilometriä, osa meni autolla nuotiolle huoltohommiin. Osallsitujia yhteensä 13.

-Viikonlopun patikointiretki peruttiin, koska tarjolla olisi ollut yhteismajoitus ja Korona-vaara sisätiloissa oli olemassa. Järjestettiin vain su 6.6. patikointi UKK-reitillä, nuotiopaikka oli Kangasvalkeisen laavulla. Osa porukasta marssi 12 kilometriä Vuokosta UKK-majalta  laavulle ja osa käveli 4 kilometriä Jouhtenen majan risteyksestä nuotiopaikalle. Onneksi olimme liikkeellä jo aamusta (klo 8), sillä päivästä tuli helteinen (+28C). Osallistujia yhteensä 20.

-La 12.6. oli myös kuuma päivä ja ötököitä paljon! Onneksi tuuli vähän helpotti tilannetta. Ylemmäisen juoksu –tapahtuma oli aamupäivällä, joten kävelyporukka starttasi samalle 8 kilometrin reitille iltapäivällä ja keräsi samalla opastekyltit ja merkit pois. Hikistä urakkaa suoritti 4 henkilöä.

Puistojumppaa järjestettiin yhdessä Eläkkeensaajien ja Sydänyhdistyksen kanssa 13 kertaa toukokuun puolivälistä elokuun alkuun. Jumppasuorituksia kirjatiin kaikkiaan 58. Jumpan vedosta vastasivat Armi ja Kastehelmi. Sää suosi jumppaa siinä määrin, että vain kahdesti se jouduttiin perumaan sateen vuoksi.

Heinäkuun 6. päivän iltana järjestimme Jänteen, Sydänyhdistyksen ja Juuan kunnan liikuntatoimen kanssa kahden tunnin Heinäkuun Huolettoman Hilipasun Ilvolankosken kentällä ja lähi ympäristössä. Tässä reippaassa kuntotapahtumassa palkittiin perinteisesti eniten kierroksia kiertänyt joukkue, aikuinen ja lapsi sekä keski-iältään vanhin ja nuorin joukkue sekä parhaan Hilipasu-asun omannut joukkue. Kilometrejä kertyi tuntia lyhyemmästä ajasta huolimatta yhteensä 1211 km, kierroksia 865 ja osallistujia yhteensä ennätykselliset 108 henkilöä ja 10 joukkuetta. Osallistujien ikähaarukka 3–84 vuotta. JuuU:n Hilipasijat osallistui tapahtumaan nimellä Iita ja Aatu perheineen ja saavutti parhaan asun palkinnon. Korona-rajoitukset toivat omat vaatimuksensa mm. kierrosten kirjaamiseen ja juomapisteiden organisointiin. Kaikki sujui kuitenkin erinomaisesti ja mukana olleet olivat tyytyväisiä järjestelyihin ja itse tapahtumaan.

Kuntojaosto oli mukana Ilvolankoskella maanantaina 2.8. Lasten Liikuntapäivän järjestelyissä huolehtien tapahtuman eväshuollosta.

Jäsenten välinen rantaonkikisa järjestettiin yhdessä Eläkkeensaajien kanssa 4.8. Tamminiemen kodalla. Mukana yhteensä 10 osallistujaa ja 2 huoltojoukoissa.

Kotailta 20.8. (maakunnan 300-vuotisjuhlapäivä) järjestettiin Tamminiemen kodalla yhdessä Etelä-Suomen Juuka-Seuran kanssa. Paikalla 20 osallistujaa. Paistettiin lettuja, pelattiin mölkkyä, pidettiin jumppa ja arvaustehtäviä sekä nyyttärit.

Suomen Luonnon päivänä lauantaina 28.8.tehtiin patikointiretki Koppalon aarnipolulle ja laavulle Petrovaaraan 7 retkeilijän voimin. Lisäksi nuotiolla oli 3.

Yhdessä Mutalan Riennon veteraanien kanssa tehtiin maanantaina 13.9. Paalasmaan retki. Mukana 8 JuuU:sta ja 5 MuRista. Vesisateesta huolimatta nuotiokahvit keitetiin ja makkarat paistettiin Paalasmaan tornin juurella nuotiopaikalla. Tapahtuma oli onnistunut ja mukavahenkinen.

Pimeässä tehtiin perjantaina 22.10. iltanuotioretki Kangasvalkeisen laavulle. Räntää satoi, joten ajateltu pitempi kävelymatka jätettiin pois, mutta lettuja paistettiin. Mukana 4 uskalikkoa.

Toukokuusta syyskuulle JuuU järjesti yhdessä Etelä-Suomen Juuka-Seuran kanssa joka maanantai Mölkkypelit vanhalla kentällä tai sateen sattuessa Tulikivi-Areenassa. Kauden aikana oli kaikkiaan 26 pelikertaa, joissa pelattiin yhteensä 767 peliä, mukana yhteensä 55 eri henkilöä pelaamassa ja heille kertyi yhteensä 491 osallistumista. Näihin peli-iltoihin sisältyi myös hieman erilaisia pelikertoja: Ellinpäivän mölkkykisa pelattiin vanhalla kentällä 9.7. ja mukana 26 osallistujaa. Mölkky.maraton pelattiin vanhalla kentällä 22.7. ja mukana oli 19 pelaajaa koko reilun nelituntisen tapahtuman ajan. Paikalla oli myös Elli Elvi Kukkonen. Pimeää mölkkyä pelattiin 12.9. Tulikivi-Areenalla 15 pelaajan voimin kynttilöiden ja otsalamppujen loisteessa. Mölkkykauden päätöspelit pelattiin 20.9. vanhalla kentällä ja paikalla oli 21 pelaajaa.

Joulu-LETE järjestettiin torstaina 9.12. Ilvolankosken kentän ympäristössä. Kuntojaosto huolehti lyhtyjen virittelystä sekä mehun ja piparien jakelusta. Sekä tietysti loppujärjestelyistä.

Syksyn aikana toteutettiin kuntojaoston kuvakirjaprojekti loppuun vuosilta 2005-2020. Ensimmäinen kuvakirjahan oli tehty puolenkymmentä vuotta sitten 1970-luvun lopulta vuoteen 2004. Nyt koottu toinen kirja käsittää materiaalia vuodesta 2005 alkuvuoteen 2015 ja kolmas kirja aikavälin 2015-2020.