Toimintakertomukset

LENTOPALLOJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2020

Jaostoon ovat kuuluneet: Puheenjohtajana Jukka Hyttinen, Jarmo Vepsäläinen, Seppo Toivanen, Raili Nevalainen, Pentti Voutilainen, Petri Toivanen ja Heidi Ovaskainen.

Jaosto on kokoontunut vuoden aikana kaksi kertaa, muuten asioita on hoidettu salilla tavattaessa ja puhelimitse.

Kevätkausi

Turnaukset

Kevätkausi alkoi perinteisellä Loppiaisturnauksella. XV Loppiaisturnaus järjestettiin 11.1.2020. Mukaan saatiin edellisen vuoden tapaan kolmetoista (13) kutsujoukkuetta. Turnaus pelattiin kolmessa alkulohkossa, jonka jälkeen pelattiin sijoitusottelut. Näin otteluja kertyi päivän aikana kaikkiaan 37. Turnauksen kolme parasta joukkuetta palkittiin henkilökohtaisin palkinnoin ja voittajajoukkue sai vuodeksi haltuunsa ”ikuisesti” kiertävän kiertopalkinnon. Mukana oli joukkueita Juuasta (1), Joensuusta (3), Kontiolahdelta (1), Kaavilta (3), Nurmeksesta (4) ja Polvijärveltä (1). Turnauksen aikana salilla järjestettiin perinteiseen tapaan buffetti. Loppiaisturnauksessa joukkueiden taso on hieman noussut kun ehdoton vaatimus naispelaajista tietyin edellytyksin on poistettu.

Yhdessä kunnan liikuntatoimen kanssa järjestettiin lentopallon puulaakiturnaus lauantaina 15.2..

Joukkueita saatiin arvottua Tosikoihin neljä, mutta Veitikoihin vain kaksi. Tosikot pelasivat perinteiseen tapaan kaksinkertaisen sarjan jokainen jokaista vastaan. Näin neljän ja puolen tunnin aikana pelejä kertyi 12. Tosikoissa jaettiin kolme parhaalle joukkueelle kunnan liikuntatoimen hankkimat mitalit. Veitikat pelasivat keskenään kaksituntisen pelirupean välillä joukkueita sotkien. Veitikoissa pelaajien ja ottelujen vähäisyyden vuoksi mitaleja ei tällä kertaa jaettu. Puulaakin alla päätettiin pelata perjantaina 14.2. juukalaisvoimin Puulaaki-etkot, koska salilla oli usein perjantain vuoroilla vapaata. Etkot pelattiin neljän joukkueen voimin.

JuuU:n pelaajista Jarmo Vepsäläinen oli mukana tammikuussa Vuokatti-Volley –turnauksessa joensuulaisessa Shamaanit 60 –joukkueessa ja sijoituksena oli toinen sija. Ikämiesten SM-turnaukset peruttiin kokonaan tältä vuodelta Koronan vuoksi ja näin juukalaiset pelaajat (Jarmo Vepsäläinen ja Vesa Hämäläinen) eivät olleet pelaamassa M60-sarjan SM-mitaleista keväällä.

Salitoiminta

JuuU:n mieslentopalloilijat pelasivat uudella salilla tammikuusta maaliskuun puoliväliin kaksi kertaa viikossa. Miesten vuoro oli avoin myös muille harrastajille ja osallistujamäärä oli 8-14 pelaajaa/vuoro. Aiempiin vuosiin verrattuna peruttuja vuoroja ei juurikaan perjantaisin ollut ja miehet pääsivät pelaamaan 18 kertaa. Korona-rajoitukset katkaisivat salivuorot kesken salikauden ja miesten vuoroja jouduttiin perumaan 15 ja näiden lisäksi kevään päättäjäiset jäivät pitämättä.

Kuntonaiset harrastivat keväällä pelaamistaan kerran viikossa ja kävijöitä vuorolla riitti mukavasti. Myös naisten kevätkausi katkesi maaliskuun puolivälissä Korona-rajoituksiin. Naiset ehtivät ennen rajoituksia käydä salilla 8 vuorolla ja peruttuja vuoroja keväällä oli 8 ja näiden lisäksi pelaamatta jäivät päätöspelit.

ATLETE-Pelivuoro kokoontui tiistaisin keväällä ja vuorolla oli 4-9 harrastajaa. Ohjaajina toimivat Jarmo Vepsäläinen ja Jukka Hyttinen. Vuorolla opeteltiin lentopallon ja koripallon perusasioita, tekniikkaa ja pelaamista. Salien sulkeuduttua maaliskuussa myös tämän ryhmän salitoiminta päättyi. Juniorit ehtivät käydä keväällä salilla 9 kertaa ja Koronan vuoksi peruttiin 9 vuoroa.

Kesäkausi

Turnaukset

XXXII Ellinpäivän lentopalloturnausta kesä-heinäkuun vaihteesta siirrettiin kevään Korona-tilanteen vuoksi lokakuulle. Turnaus jouduttiin Koronan toisen vaiheen vuoksi kuitenkin perumaan kokonaan, koska joukkueet olisivat tulleet alueilta, joilla pandemia oli merkittävästi laajempaa kuin Juuassa eikä riskiä pandemian leviämisestä voitu ottaa järjestäjien kontolle.

Salitoiminta

Miehet yhdessä muutaman naispelaajan kanssa pelasivat kesäkuusta syyskuun alkuun kerran viikossa vanhalla salilla. Ankean kevään jälkeen kesän pelivuorot olivat tervetullut piristys ja innokkaiden harrastajien myötä saatiin hyvät pelit aikaan 14 kertaa, osallistujia 9-13/kerta.

Syyskausi

Turnaukset

VI Pikkujoulupelit peruttiin Korona-pandemian vuoksi ja tilalla pelattiin ns. korvikepelit perjantaina 27.11.. Mukaan saatiin pelaajia juukalaisvoimin siinä määrin, että Tosikko-sarjaan saatiin arvottua kaksi joukkuetta ja Veitikoihin neljä. Näin kaikki kolme kenttää saatiin pelikäyttöön ja joukkueet pelasivat keskenään reilun parin tunnin ajan.

Salitoiminta

Miehet kokoontuivat syksylläkin kaksi kertaa viikossa pelaamaan uudelle salille tiistaisin ja perjantaisin sekä muutamalla viikolla jommankumman vuoron peruuntumisen vuoksi saatiin korvaava vuoro keskiviikolle. Myös syyskausi katkesi ennen aikaisesti Koronan kakkosvaiheen tuomien kokoontumisrajoitusten vuoksi ja salien sulkeuduttua Juuassakin uudelleen. Miehet ehtivät käydä pelaamassa ennen rajoituksia 26 kertaa ja peruttuja vuoroja oli vain 6.

Syksyllä naisten kuntolentopalloryhmä jatkoi pelaamistaan kerran viikossa maanantaisin. Naisten vuorolla syksyn aikana ei juurikaan tarvittu miespelaajia täydennyksenä, sillä naisia oli yleensä täydet kentät ja joillakin kerroilla jopa vaihtoon asti. Korona-rajoitukset päättivät myös naisten pelikauden ennen aikojaan. Naiset ehtivät ennen rajoituksia pelata 11 kertaa ja peruuntuneita vuoroja oli 3.

Sekä yleisiä että kunnan Korona-ohjeita on salilla noudatettu mm. pukuhuoneiden käytössä ja käsidesi on ollut käytössä kaikilla vuoroilla!