Toimintakertomukset

LENTOPALLOJAOSTO

Toimintakertomus 2019

Jaostoon ovat kuuluneet: Puheenjohtajana Jukka Hyttinen, Jarmo Vepsäläinen, Seppo Toivanen, Raili Nevalainen, Pentti Voutilainen, Petri Toivanen ja Heidi Ovaskainen.

Jaosto on kokoontunut vuoden aikana kolme kertaa.

Aikuisryhmät:

JuuU:n mieslentopalloilijat pelasivat tammikuusta toukokuun puoliväliin kaksi kertaa viikossa. Miesten vuoro oli avoin myös muille harrastajille ja osallistujamäärä oli 8-14 pelaajaa/vuoro.

Miehet pelasivat toukokuussa kaudenpäättäjäisottelun.

Kuntonaiset harrastivat keväällä pelaamistaan kerran viikossa ja kävijöitä vuorolla riitti mukavasti. Naiset järjestivät kauden päättäjäispelit toukokuussa, joiden jälkeen oli pizza- ja saunailta Vepsäläisillä.

Syyskuusta vuoden loppuun miehet jatkoivat pelaamista 2 kertaa viikossa. Osallistujia oli 8-14 pelaajaa/vuoro.

Syksyllä naisten kuntolentopalloryhmä jatkoi pelaamistaan kerran viikossa maanantaisin. Naisten vuorolla on syksyn aikana käynyt muutamia miehiä täydentämässä peliryhmää.

Sekä miesten lentisvuoron että naisten kuntolentiksen tavoitteena on ollut tarjota harrastusmahdollisuus kaikille lajista kiinnostuneille eikä seuran jäsenyyttä harrastajilta ole vaadittu, tosin suositeltu!

Junioritoiminta:

ATLETE-Pelivuoro on kokoontunut tiistaisin sekä keväällä että syksyllä ja kävijöitä vuorolla oli 6-12 harrastajaa. Ohjaajina toimivat Jarmo Vepsäläinen ja Jukka Hyttinen. Vuorolla on opeteltu lentopallon, koripallon ja sulkapallon perusasioita, tekniikkaa ja pelaamista.

Muu toiminta:

XIV Loppiaisturnaus järjestettiin 5.1.2019. Mukaan saatiin peräti kolmetoista (13) kutsujoukkuetta. Turnaus pelattiin kolmessa alkulohkossa, jonka jälkeen pelattiin sijoitusottelut. Näin otteluja kertyi päivän aikana kaikkiaan 37. Turnauksen kolme parasta joukkuetta palkittiin henkilökohtaisin palkinnoin ja voittajajoukkue sai vuodeksi haltuunsa ”ikuisesti” kiertävän kiertopalkinnon. Mukana oli joukkueita Juuasta (1), Joensuusta (2), Nilsiästä (1), Kontiolahdelta (1), Kaavilta (4) ja Nurmeksesta (3) sekä ensimmäistä kertaa myös joukkue Polvijärveltä. Turnauksen aikana salilla järjestettiin perinteiseen tapaan buffetti. Loppiaisturnauksessa joukkueiden taso on hieman noussut kun ehdoton vaatimus naispelaajista tietyin edellytyksin on poistettu.

Yhdessä kunnan liikuntatoimen kanssa järjestettiin lentopallon puulaakiturnaus 16.2.2019. Turnaus pelattiin kahdessa sarjassa (Tosikot ja Veitikat) ja mukaan saatiin 37 pelaajaa. Veitikoihin saatiin arvottua kolme joukkuetta (17 pelaajaa) ja Tosikoihin neljä joukkuetta (20 pelaajaa). Veitikoissa pelattiin kaksinkertainen sarja kaksieräisin otteluin. Sen sijaan Tosikoissa pelattiin yksinkertainen sarja ja sen jälkeen alkusarjan kaksi parasta pelasivat mestaruudesta ja kaksi heikompaa pronssista. Osallistumismaksuun sisältyi hikisten pelien lisäksi munkkikahvit. Molemmissa sarjoissa kolmen parhaan joukkueen pelaajat palkittiin kunnan liikuntatoimen hankkimilla mitaleilla. Molemmissa sarjoissa oli mukana myös naispelaajia.

XXXI Ellinpäivän lentopalloturnaus kutsujoukkueille järjestettiin 29.6.2019. Mukaan saatiin yksitoista (11) joukkuetta ja otteluja pelattiin 36. Joukkueista vain yksi oli Juuasta, kolme Nurmeksesta, kolme Kaavilta, kaksi Kontiolahdelta sekä yksi Nilsiästä. Joukkueet pelasivat kahdessa alkusarjassa, jonka jälkeen pelattiin sijoitusottelut. Voittajajoukkue palkittiin JuuU:n lahjoittamalla kiertopalkinnolla ja kolmen parhaan joukkueen pelaajat saivat myös henkilökohtaiset tavarapalkinnot. Salilla pidettiin turnauspäivänä buffettia. Ellinpäivän lentopalloturnaus on vakiintunut merkittäväksi kesäiseksi urheilutapahtumaksi, jonka suosio on säilynyt ja uusia Juuan ulkopuolisia joukkueita on saatu hyvin mukaan. Ellinpäivän turnauksessa joukkueet olivat perinteisesti sekajoukkueita.

V Pikkujoulupelit pelattiin 23.11.2019 kahdessa sarjassa. Mukaan saatiin tällä kertaa 42 pelaajaa, joista Tosikoihin oli ilmoittautunut 26 ja Veitikoihin 16 pelaajaa. Veitikoihin saatiin näin arvottua kolme joukkuetta ja nämä pelasivat kaksinkertaisen sarjan sijoitusten selvittämiseksi. Tosikoihin arvottiin ennätykselliset viisi joukkuetta, jotka pelasivat yksinkertaisen alkusarjan ja sen jälkeen sijoituspelit. Pelaajille tarjottiin osallistumismaksua vastaan pelien lisäksi torttukahvit ja pelien jälkeen pienet suklaapalkinnot. Tässäkin turnauksessa oli mukana puulaakin tavoin sekä mies- että naispelaajia molemmissa sarjoissa. Pelaajilta saadun palautteen myötä jaosto tekee uusia suunnitelmia jatkosta mm. pelaajarajoitusten ja joukkueiden arvonnan osalta.

Lentopalloturnausten merkitys näkyi harrastemahdollisuuden tarjoamisena laajalti, mutta niillä on myös merkittävää taloudellista vaikutusta seuralle. Juukaan tullaan mielellään pelaamaan muualta, koska Juuassa on hyvä ja siisti sali sekä hyvin toimivat järjestelyt.

Jaostolaiset tukihenkilöineen ovat hoitaneet kaikkien turnausten järjestelyt salilla sekä ennen että jälkeen pelien, kuten myös pelien aikana. Otteluohjelmat, verkkojen laitto, kahviojärjestelyt, loppusiivoukset, tulospalvelu, lehtijutut, palkintojen hankinta jne. ovat hoituneet rutiinilla, mutta ovat vaatineet suunnattoman määrän talkootyötä sekä näkyvää että näkymätöntä.

JuuU:n pelaajista Jarmo Vepsäläinen oli mukana tammikuussa Vuokatti-Volley –turnauksessa joensuulaisessa Shamaanit –joukkueessa ja sijoituksena oli kuudes sija. Vesa Hämäläinen oli mukana Karjalan Poikien joukkueessa maaliskuussa pelatussa M60-sarjan SM-turnauksessa. Sijoitus oli kymmenes.