Toimintakertomukset

LENTOPALLOJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2021

Jaostoon ovat kuuluneet: Puheenjohtajana Jukka Hyttinen, Jarmo Vepsäläinen, Raili Nevalainen, Pentti Voutilainen, Petri Toivanen, Toni Kokkonen ja Heidi Ovaskainen.

Jaosto on kokoontunut vuoden aikana kaksi kertaa, muuten asioita on hoidettu salilla tavattaessa ja puhelimitse.

Kevätkausi

Turnaukset

Kevätkausi oli tarkoitus aloittaa perinteisellä Loppiaisturnauksella, mutta edellisen vuoden puolella joulukuun alussa kiristyneiden Korona-rajoitusten suljettua salit, turnaus jouduttiin perumaan. Samoin kävi myös helmikuulle suunnitellulle Puulaakiturnaukselle. Turnausten peruminen oli yleistä koko Suomessa ja esim. veteraanien SM-turnauksia keväällä 2021 ei pelattu lainkaan.

Salitoiminta

Aikuisten ohjattu ryhmäliikunta, jollaiseksi myös miesten ja naisten kuntolentopalloilu tulkittiin, oli Juuassa salien kiinni mentyä kiellettyä käytännössä koko kevätkauden. Koronatilanteen parannuttua avautuivat liikuntasalit aikuisryhmien käyttöön toukokuussa. Tällöin myös JuuU:n mieslentopalloilijat pääsivät palaamaan salille ja toukokuussa kolmen viikon aikana miehet kokoontuivat viisi kertaa pelaamaan 8-10 pelaajan voimin. Ongelmallisen kevätkauden vuoksi miesten perinteiset päätöspelit saunailtoineen jäi pitämättä.

Naisten kuntolentopalloryhmä ei kevätkaudella kokoontunut Koronan vuoksi kertaakaan vaan naiset jäivät odottamaan syksyn vuorojen käynnistymistä.

Kesäkausi

Turnaukset

Ellinpäivän lentopalloturnausta kesä-heinäkuun vaihteesta ei sen hetkisen Korona-tilanteen vuoksi uskallettu pelata ajallaan vaan turnaus siirrettiin syyskuun puoliväliin, mutta lopulta turnaus päätettiin uuden Korona-aallon vuoksi perua kokonaan. Näin perinteinen Ellinpäivän lentopalloturnaus jäi järjestämättä jo toisena vuonna peräkkäin.

Salitoiminta

Miesten lentisvuoro kokontui kesäkuusta syyskuun alkuun kerran viikossa uudella salilla. Ankean kevään jälkeen kesän pelivuorot olivat tervetullut piristys ja innokkaiden harrastajien myötä saatiin hyvät pelit aikaan 14 kertaa, osallistujia 9-13/kerta.

Syyskausi

Turnaukset

Lokakuun puolivälissä perjantai-iltana uudella salilla järjestettiin Matalan kynnyksen peli-ilta. Käytössä olivat kaikki kolme lohkoa ja joukkueista pyrittiin tekemään mahdollisimman tasaisia, jotta peli-ilo säilyisi kaikilla. Osallistujia kaikkiaan 33, joista muutama ensikertalainen.

VI Pikkujoulupelit pelattiin marraskuussa Korona-pandemian vakiinnuttua. Koronan vuoksi patoutunut ja purkautumaton turnausinto näkyi positiivisena osallistujamääränä, sillä Veitikoihin saatiin arvottua kolme joukkuetta, mutta Tosikoissa oli pelaajia peräti viiteen joukkueeseen. Turnauksen alussa pelaajille oli tarjolla munkkikahvit ja kaikki pelaajat palkittiin tavarapalkinnoin.

Kinkun sulattelupelit pelattiin 30.12. matalan kynnyksen periaatteella. Pahentuneen Korona-tilanteen vuoksi osallistujat rajattiin vain juukalaisiin pelaajiin. Mukaan saatiin kaikkiaan 26 pelaajaa ja aikaiseksi saatiin hyvät ja tasaiset pelit. Tämä jäikin viimeiseksi peli-illaksi Korona-rajoitusten sulkiessa salit.

Salitoiminta

Miehet kokoontuivat syksylläkin kaksi kertaa viikossa pelaamaan uudelle salille tiistaisin ja torstaisin. Torstain vuoroa haettiin ja saatiin, koska Coach Teamin sarjapelit sijoittuivat usealle perjantaille ja näin peruttuja vuoroja olisi tullut varsin runsaasti. Miesten vuorolla oli syyskaudella kävijöitä 8-14. Peli-intoa riitti siis syksyllä hyvin pitkän pakollisen pelitauoan jälkeen ja uusiakin harrastajia tuli mukaan.

Syksyllä naisten kuntolentopalloryhmä jatkoi pelaamistaan kerran viikossa maanantaisin. Naisten vuorolla syksyn aikana ei juurikaan tarvittu miespelaajia täydennyksenä, sillä naisia oli yleensä täydet kentät ja joillakin kerroilla jopa vaihtoon asti.

Salin syyskauden maksuttomuuden vuoksi JuuU:ssa haettiin talvikaudelle vuoroa myös ns. matalan kynnyksen vuorolle torstai-illalle. Tarkoitus oli tarjota pelimahdollisuus myös vähemmän pelanneille ja aloittajille. Vuoro puolsi paikkaansa, sillä sekä nais- että miespelaajia kävi syyskaudella 8-14 viikoittain.

Syksyllä järjestettiin myös joitakin kertoja vanhalla salilla lentopallon tekniikkaneuvontaa ja opastusta pelin alkeisiin aloittelijoille, niihin osallistui 3-8 henkilöä kerrallaan.

Sekä yleisiä että kunnan Korona-ohjeita on salilla huomioitu.