Toimintakertomukset

LENTOPALLOJAOSTO

Toimintakertomus 2017

 

Jaostoon ovat kuulunet: Koollekutsujana Jarmo Vepsäläinen, Seppo Toivanen, Raili Nevalainen, Pentti Voutilainen, Petri Toivanen Risto Keskinen, Heidi Ovaskainen ja Jukka Hyttinen.

Jaosto on kokoontunut vuoden aikana kerran seuran toimistolla.

 

Aikuisryhmät:

JuuU:n mieslentopalloilijat pelasivat tammikuusta toukokuun puoliväliin kaksi kertaa viikossa. Miesten vuoro oli avoin myös muille harrastajille ja osallistujamäärä oli 8-14 pelaajaa/vuoro.

Miehet pelasivat toukokuussa kaudenpäättäjäisottelun ja pelin jälkeen järjestettiin saunailta Pielisen rannassa Halosen Janin ja Jennin mökillä.

Kuntonaiset harrastivat keväällä pelaamistaan kerran viikossa ja kävijöitä vuorolla riitti mukavasti. Naiset järjestivät kauden päättäjäispelit toukokuussa, joiden jälkeen oli pizza- ja saunailta Vepsäläisillä.

Syyskuusta vuoden loppuun miehet jatkoivat pelaamista 2 kertaa viikossa. Osallistujia oli 10-15 pelaajaa/vuoro. Toimintaan tuli syksyllä mukaan muutama pelaaja parin vuoden tauon jälkeen ja osallistujia pelivuorolla oli välillä vaihtoon asti.

Syksyllä naisten kuntolentopalloryhmä jatkoi pelaamistaan kerran viikossa maanantaisin. Osallistujia oli usein vaihtoon asti. Uusia pelaajia saatiin mm. Juuassa työskentelevistä lääkäreistä. Lisäksi ”vierailevia tähtiä” on käynyt Nurmeksesta ja Joensuusta. Tosi hienoa, että pelaajaporukka on laajentunut.

Sekä miesten lentisvuoron että naisten kuntolentiksen tavoitteena on ollut tarjota harrastusmahdollisuus kaikille lajista kiinnostuneille eikä seuran jäsenyyttä harrastajilta ole vaadittu, tosin suositeltu!

Junioritoiminta:

Nappula-Lentis 6-9 –vuotiaille tytöille ja pijille toimi Jukka Hyttisen vetämänä kevätkauden tiistaisin. Osallistujien vähäisyys vaivasi hieman toimintaa, sillä mukana oli 4-10 lasta.

Syksyllä Nappula-Lentis yhdistettiin ATLETE-saliryhmän kanssa ja yhdistetyllä ATLETE-Pelivuorolla kävijöitä oli syyskaudella 6-14 harrastajaa. Ohjaajina Jarkko Tuononen, Jukka Hyttinen ja Jarmo Vepsäläinen.

 

Muu toiminta:

XII Loppiaisturnaus järjestettiin 8.1.2017. Mukaan saatiin kahdeksan (8) kutsujoukkuetta. Turnaus pelattiin perinteiseen tapaan jokainen jokaista vastaan systeemillä. Näin otteluja kertyi päivän aikana kaikkiaan 28. Turnauksen kolme parasta joukkuetta palkittiin henkilökohtaisin palkinnoin ja voittajajoukkue sai vuodeksi haltuunsa ”ikuisesti” kiertävän kiertopalkinnon. Mukana oli joukkueita Juuasta (1), Joensuusta (1), Kontiolahdelta (1), Koillis-Savosta Kaavilta ja Tuusniemeltä (3), Nilsiästä (1) sekä sekajoukkue koottuna Nurmeksesta ja Juuasta. Tällä kertaa Nurkmeksesta ei osallistunut yhtään omaa joukkuetta. Turnauksen aikana salilla järjestettiin perinteiseen tapaan buffetti.

 

Yhdessä kunnan liikuntatoimen kanssa järjestettiin lentopallon puulaakiturnaus 17.2.2017. Turnaus pelattiin kahdessa sarjassa (Tosikot ja Veitikat) ja mukaan saatiin 30 pelaajaa. Veitikoihin saatiin arvottua kolme joukkuetta (18 pelaajaa) ja Tosikoihin kaksi (12 pelaajaa). Veitikoissa pelattiin kaksinkertainen sarja ja Tosikoit pelasivat keskenään kolme ottelua. Osallistumismaksuun sisältyi hikisten pelien lisäksi pullakahvit. Joukkueiden pelaajat palkittiin kunnan liikuntatoimen hankkimilla mitaleilla.

 

XXIX Ellinpäivän lentopalloturnaus kutsujoukkueille järjestettiin 1.7.2017. Mukaan saatiin edellisen vuoden tapaan kahdeksan (8) joukkuetta ja otteluja pelattiin 28. Joukkueista vain yksi oli Juuasta, kaksi Nurmeksesta yksi Nilsiästä ja Koillis-Savosta kaksi yksi Kontiolahdelta sekä Juuka-Nurmes sekajoukkue. Voittajajoukkue palkittiin JuuU:n lahjoittamalla kiertopalkinnolla ja kolmen parhaan joukkueen pelaajat saivat myös henkilökohtaiset palkinnot. Salilla pidettiin turnauspäivänä buffettia. Ellinpäivän lentopalloturnaus on vakiintunut merkittäväksi kesäiseksi urheilutapahtumaksi, jonka suosio on säilynyt ja uusia Juuan ulkopuolisia joukkueita on saatu hyvin mukaan.

Lentopalloturnausten merkitys näkyi harrastemahdollisuuden tarjoamisena laajalti, mutta niillä on myös merkittävää taloudellista vaikutusta seuralle. Juukaan tullaan mielellään pelaamaan muualta, koska Juuassa on hyvä ja siisti sali sekä hyvin toimivat järjestelyt.

 

III Pikkujoulupelit pelattiin 25.11.2017 kahdessa sarjassa. Mukaan saatiin tällä kertaa peräti 39 pelaajaa, joista Tosikoihin oli ilmoittautunut 17 ja Veitikoihin 22 pelaajaa. Tosikoihin saatiin arvottua kolme joukkuetta ja Veitikoihin neljä. Molemmissa sarjoissa pelattiin kaksinkertainen sarja. Pelaajille tarjottiin torttukahvit.

 

JuuU:n pelaajista Jarmo Vepsäläinen oli mukana tammikuussa Vuokatti-Volley –turnauksessa nurmeslaisessa Pielisen Pojat –joukkueessa ja sijoituksena oli seitsemäs sija. Lisäksi Jarmo oli perinteiseen tapaan mukana Pohjois-Karjalan Lentopalloerotuomareiden joukkueessa erotuomareiden SM-kotikisoissa Nurmeksessa elokuussa. Joukkue sijoittui johtokuntasarjassa samoin viidenneksi. Jarmo oli mukana myös muutaman vuoden tauon jälkeen pelaamassa Pohjois-Karjalan joukkueessa Petroskoissa maaliskuussa Nikolai Podjakinin muistoturnauksessa, josta kotiin tuomisina oli viides sija.