Toimintakertomukset

LENTOPALLOJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2023

 

Jaostoon ovat kuuluneet: Puheenjohtajana Jukka Hyttinen, Jarmo Vepsäläinen, Raili Nevalainen, Pentti Voutilainen, Petri Toivanen, Toni Kokkonen ja Heidi Ovaskainen.

Jaosto on kokoontunut vuoden aikana kaksi kertaa, muuten asioita on hoidettu salilla tavattaessa ja puhelimitse.

Kevätkausi

Turnaukset

XVII Loppiaisturnaus pelattiin 14.1.2023 ja mukaan saatiin Korona-tauon jälkeen peräti 14 joukkuetta, jotka jaettiin kolmeen alkulohkoon. Alkusarjojen jälkeen pelattiin sijoituspelit lopullisen järjestyksen selvittämiseksi. Alkulohkojen ykköset pelasivat yksinkertaisen sarjan mitalisijoista, lohkokakkoset vastaavasti seuraavista sijoista jne. Joukkueita tuli mukaan Juuan kahden joukkueen lisäksi viisi Joensuusta, kaksi Kaavilta, kaksi Nurmeksesta sekä joukkueet Nilsiästä, Siilinjärveltä ja Kainuusta. Turnauksen aikana pidettiin lukion kahviossa buffettia.

Talvipelit Tosikoille ja Veitikoille järjestettiin kahtena päivänä siten, että Veitikat pelasivat iltaturnauksen 17.2. ja Tosikot seuraavana päivänä 18.2.2023. Molemmissa sarjoissa pelaajat arvottiin joukkueisiin ja molemmissa oli neljä joukkuetta. Veitikoissa oli mukana 24 pelaajaa ja Tosikoissa 18 pelaajaa.

Salitoiminta

Miesten lentisvuorolle kokoonnuttiin koko kevätkausi tiistaisin ja torstaisin ja kävijöitä vuorolla oli 6-14. Ryhmä kokoontui 36 kertaa. Yhdyshenkilönä oli Jarmo Vepsäläinen.

Keväällä naisten kuntolentisryhmä pelasi kerran viikossa maanantaisin Marja-Leena Vepsäläisen ja Raili Nevalaisen toimiessa yhdyshenkilöinä. Naisten vuorolla kävi säännöllisesti myös muutamia miespelaajia ja pelikertoja oli 18.

Matalan kynnyksen pelivuoro torstaisin jatkoi toimintaansa koko kevätkauden alkaen kokoontuen 17 kertaa. Tämä kaikille avoin pelivuoro kokosi 8-12 nais- ja miespelaajaa viikoittain salille samaan aikaan miesten vuoron kanssa.

Kevätkauden päätöspelit pelattiin sekä miesten että matalan kynnyksen osalta toukokuun alussa. Miesten vuoron pelaajia päätöspeleissä 12.5. oli 10 ja pelien jälkeen Karkun saunassa pestiin hiet pois ja nautittiin iltapalaa. Matalan kynnyksen peleissä 5.5. oli 13 osallistujaa naisista ja Timanttikylien pelaajista.

Kesäkausi

Turnaukset

XXXIII Ellinpäivän lentopalloturnaus pelattiin 1.7.2023. Mukaan saatiin 10 joukkuetta. Joukkuemäärä palautui edellisestä vuodesta Koronaa edeltäneelle tasolle. Juuasta mukaan saatiin JuuU:n lisäksi jälleen Ahman Sudet. Kaksi joukkuetta saatiin Nurmeksesta sekä Kaavilta ja joukkueet Joensuusta, Kontiolahdelta, Siilinjärveltä ja Nilsiästä. Joukkueet jaettiin kahteen alkulohkoon, jonka jälkeen pelattiin sijoituspelit.

Salitoiminta

Miesten lentisvuoro kokoontui kesäkuusta syyskuun alkuun kerran viikossa tiistaisin uudella salilla. Viikoittain pelaajia kesän aikana salilla kävi 8-12 ja pelikertoja kertyi 12.

Syyskausi

Turnaukset

Pikkujoulupelit oli tarkoitus pelata marraskuussa Tosikoiden peleinä, mutta turnaus jouduttiin perumaan ilmoittautuneiden pelaajien vähäisyyden vuoksi. Juukalaisten pelaajien poisjäänti oli yllättävää.

Salitoiminta

Miehet kokoontuivat syksylläkin kaksi kertaa viikossa pelaamaan uudelle salille tiistaisin ja torstaisin kokoontuen kaikkiaan 30 kertaa. Miesten vuorolla oli syyskaudella kävijöitä 6-14. Muutamia uusia pelaajia tuli syyskaudella mukaan.

Syksyllä naisten kuntolentopalloryhmä ja Matalan kynnyksen pelivuoro eivät enää jatkaneet toimintaansa.

Lentopallojaoston tarkoituksena on ollut tarjota mahdollisuus kaikille osallistua lentopalloon ja tarjolla on vaihtoehtoja hyvin eritasoisille pelaajille.