Toimintakertomukset

LENTOPALLOJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS 2022

Jaostoon ovat kuuluneet: Puheenjohtajana Jukka Hyttinen, Jarmo Vepsäläinen, Raili Nevalainen, Pentti Voutilainen, Petri Toivanen, Toni Kokkonen ja Heidi Ovaskainen.

Jaosto on kokoontunut vuoden aikana kaksi kertaa, muuten asioita on hoidettu salilla tavattaessa ja puhelimitse.

Kevätkausi

Turnaukset

Kevätkausi oli tarkoitus aloittaa perinteisellä Loppiaisturnauksella, mutta edellisen vuoden tapaan Korona-rajoitukset estivät sen. Loppiaisturnausta siirrettiin myöhempään kevääseen ja 9.4. pelattiin Pääsiäisturnaus, johon saapui peräti 11 kutsujoukkuetta. Turnaukseen osallistui kolme joukkuetta Kaavilta, kaksi joukkuetta Kontiolahdelta ja Joensuusta sekä joukkueet Nurmeksesta, Siilinjärveltä, Polvijärveltä ja Juuasta. Merkille pantavaa oli tällä kertaa vain yhden joukkueen osallistuminen Nurmeksesta ja monivuotisen kestomenestyjän Jokikylän poisjäänti turnauksesta.

Ennen Pääsiäisturnausta pelattiin perinteinen Puulaakiturnaus 26.2.2022. Veitikoihin ilmoittautui vain kahden joukkueen verran pelaajia ja pelattiin parituntinen lentopalloa vaihtaen välillä pelaajia joukkueisiin. Tosikoihin sen sijaan saatiin viisi joukkuetta, jotka pelasivat yksinkertaisen sarjan. Osallistujille tarjottiin arvonnan yhteydessä pullakahvit. Puulaakiturnauksen luonne ja osallistujamäärä on vuosien saatossa muuttunut siinä määrin, että järjestäjät pohtivat jatkoa ajatellen turnauksen nimen muuttamista, mutta ajankohdan säilyttämistä ennallaan.

Salitoiminta

Miesten lentisvuorolle kokoonnuttiin koko kevätkausi tiistaisin ja torstaisin ja kävijöitä vuorolla oli 6-14. Ryhmä kokoontui 30 kertaa. Yhdyshenkilönä oli Jarmo Vepsäläinen.

Keväällä naisten kuntolentisryhmä pelasi kerran viikossa maanantaisin Marja-Leena Vepsäläisen ja Raili Nevalaisen toimiessa yhdyshenkilöinä. Naisten vuorolla kävi säännöllisesti myös muutamia miespelaajia ja pelikertoja oli 13.

Matalan kynnyksen pelivuoro torstaisin jatkoi toimintaansa koko kevätkauden helmikuun alusta alkaen kokoontuen 13 kertaa. Tämä kaikille avoin pelivuoro kokosi 8-12 nais- ja miespelaajaa viikoittain salille samaan aikaan miesten vuoron kanssa.

Kevätkauden päätöspelit pelattiin sekä miesten että matalan kynnyksen osalta toukokuun alussa. Miesten vuoron pelaajia päätöspeleissä oli 12 ja pelien jälkeen sauna oli lämpimänä Niemelässä. Matalan kynnyksen peleissä oli 19 osallistujaa naisista ja Timanttikylien pelaajista.

Kesäkausi

Turnaukset

XXXII Ellinpäivän lentopalloturnaus pelattiin Korona-tauon jälkeen 2.7.2022. Mukaan saatiin vain seitsemän joukkuetta, mikä yllätti järjestäjät. Pelaajien väheneminen näkyi paitsi joukkueiden määrässä niin myös siinä, että ensimmäistä kertaa turnauksen historiassa JuuU ei saanut omaa joukkuetta kasaan. Mukana oli kaksi joukkuetta Nurmeksesta ja Kaavilta sekä joukkueet Siilinjärveltä, Kontiolahdelta ja Ahmovaarasta. Ahman Sudet kantoi kunniakkaasti ainoan juukalaisen joukkueen mainetta turnauksessa.

Salitoiminta

Miesten lentisvuoro kokoontui kesäkuusta syyskuun alkuun kerran viikossa tiistaisin uudella salilla. Viikoittain pelaajia kesän aikana salilla kävi 8-12 ja pelikertoja kertyi 11.

Syyskausi

Turnaukset

VII Pikkujoulupelit pelattiin aiemmasta poiketen niin, että Veitikat ja Tosikot pelasivat omat pelinsä eri päivinä. Veitikat pelasivat perjantai-iltana 28.10 oman turnauksensa 20 pelaajan voimin, jotka arvottiin neljään joukkueeseen. Veitikoissa pelattiin yksinkertaisen sarjan.

Tosikot pelasivat lauantaina 29.10. ja arvontaan saapui 23 pelaajaa, jotka arvottiin neljään joukkueeseen. Turnauksessa pelattiin ensin alkusarja jokainen jokaista vastaan ja sen jälkeen alkusarjan kaksi parasta pelasivat kullasta sekä kolmonen ja nelonen pronssista.

Seuran 55-vuotis juhlavuoden merkeissä Pikkujoulupelien kaikki pelaajat palkittiin seuran logolla varustetuin laastaripaketein. Pelaajille osallistumismaksuun. sisältyi pullakahvit.

Kinkun sulattelupelit pelattiin 29.12. ja kolme tuntiseen tapahtumaan mukaan saatiin 32 pelaajaa. Matalan kynnyksen pelaajia oli neljään ja ns. kovempia pelaajia kahteen joukkueeseen. Pelaajien ikähaitari oli kahdeksasta vuodesta reiluun 80 vuoteen.

Salitoiminta

Miehet kokoontuivat syksylläkin kaksi kertaa viikossa pelaamaan uudelle salille tiistaisin ja torstaisin kokoontuen kaikkiaan 30 kertaa. Miesten vuorolla oli syyskaudella kävijöitä 6-14. Muutamia uusia pelaajia tuli syyskaudella mukaan.

Syksyllä naisten kuntolentopalloryhmä jatkoi pelaamistaan kerran viikossa maanantaisin. Naisten vuorolla syksyn aikana täydennystä tarvittiin ja saatiin Timanttikylien pelaajista ja muutama pelaaja on käynyt aktiivisesti pelaamassa Nurmeksesta. Pelaajia syyskaudella on käynyt 8-14 viikoittain ja ryhmä kokoontui 11 kertaa.

Matalan kynnyksen pelivuoro jatkoi pelaamista syyskauden torstaisin keväiseen tapaan 13 kertaa joskin varsin pienellä porukalla, mutta on haluttu tarjota mahdollisuus pelaamiseen ikääntyneille ja ihan nuorille.

Lentopallojaoston tarkoituksena on ollut tarjota mahdollisuus kaikille osallistua lentopalloon ja tarjolla on vaihtoehtoja hyvin eritasoisille pelaajille.