Toimintakertomukset

LENTOPALLOJAOSTO

Toimintakertomus 2018

Jaostoon ovat kuuluneet: Puheenjohtajana Jukka Hyttinen, Jarmo Vepsäläinen, Seppo Toivanen, Raili Nevalainen, Pentti Voutilainen, Petri Toivanen ja Heidi Ovaskainen.

Jaosto on kokoontunut vuoden aikana kaksi kertaa.

Aikuisryhmät:

JuuU:n mieslentopalloilijat pelasivat tammikuusta toukokuun puoliväliin kaksi kertaa viikossa. Miesten vuoro oli avoin myös muille harrastajille ja osallistujamäärä oli 8-14 pelaajaa/vuoro.

Miehet pelasivat toukokuussa kaudenpäättäjäisottelun ja pelin jälkeen järjestettiin saunailta Pielisen rannassa Halosen Janin mökillä.

Kuntonaiset harrastivat keväällä pelaamistaan kerran viikossa ja kävijöitä vuorolla riitti mukavasti. Naiset järjestivät kauden päättäjäispelit toukokuussa, joiden jälkeen oli pizza- ja saunailta Vepsäläisillä.

Syyskuusta vuoden loppuun miehet jatkoivat pelaamista 2 kertaa viikossa. Osallistujia oli 8-14 pelaajaa/vuoro.

Syksyllä naisten kuntolentopalloryhmä jatkoi pelaamistaan kerran viikossa maanantaisin. Naisten vuorolla on syksyn aikana käynyt muutamia miehiä täydentämässä peliryhmää.

Sekä miesten lentisvuoron että naisten kuntolentiksen tavoitteena on ollut tarjota harrastusmahdollisuus kaikille lajista kiinnostuneille eikä seuran jäsenyyttä harrastajilta ole vaadittu, tosin suositeltu!

Junioritoiminta:

ATLETE-Pelivuoro on kokoontunut tiistaisin sekä keväällä että syksyllä ja kävijöitä vuorolla oli 8-14 harrastajaa. Ohjaajina Jarmo Vepsäläinen ja Jukka Hyttinen. Vuorolla on opeteltu lentopallon, koripallon ja sulkapallon perusasioita, tekniikkaa ja pelaamista.

Muu toiminta:

XIII Loppiaisturnaus järjestettiin 13.1.2018. Mukaan saatiin kahdeksan (8) kutsujoukkuetta. Turnaus pelattiin perinteiseen tapaan jokainen jokaista vastaan systeemillä. Näin otteluja kertyi päivän aikana kaikkiaan 28. Turnauksen kolme parasta joukkuetta palkittiin henkilökohtaisin palkinnoin ja voittajajoukkue sai vuodeksi haltuunsa ”ikuisesti” kiertävän kiertopalkinnon. Mukana oli joukkueita Juuasta (1), Joensuusta (1), Kontiolahdelta (1), Kaavilta (3) ja Nurmeksesta (2). Turnauksen aikana salilla järjestettiin perinteiseen tapaan buffetti.

Yhdessä kunnan liikuntatoimen kanssa järjestettiin lentopallon puulaakiturnaus 23.2.2018. Turnaus pelattiin kahdessa sarjassa (Tosikot ja Veitikat) ja mukaan saatiin peräti 43 pelaajaa. Molempiin sarjoihin saatiin arvottua neljä joukkuetta (Veitikat 21 pelaajaa ja Tosikot 22 pelaajaa). Molemmissa sarjoissa pelattiin yksinkertainen sarja kaksieräisin otteluin. Osallistumismaksuun sisältyi hikisten pelien lisäksi pullakahvit. Molemmissa sarjoissa  kolmen parhaan joukkueen pelaajat palkittiin kunnan liikuntatoimen hankkimilla mitaleilla.

XXX Ellinpäivän lentopalloturnaus kutsujoukkueille järjestettiin 30.6.2018. Mukaan saatiin yhdeksän (9) joukkuetta ja otteluja pelattiin 36. Joukkueista vain yksi oli Juuasta, neljä Nurmeksesta, kaksi Kaavilta sekä joukkueet Kontiolahdelta ja vuosien tauon jälkeen myös Lieksasta. Voittajajoukkue palkittiin JuuU:n lahjoittamalla kiertopalkinnolla ja kolmen parhaan joukkueen pelaajat saivat myös henkilökohtaiset palkinnot sekä seuran historiakirjan ja jokainen joukkue sai myös yhden JuuU:n historiakirjan. Lisäksi juhlaturnauksen merkeissä kaikille pelaajille tarjottiin jäätelöt.  Salilla pidettiin turnauspäivänä buffettia. Ellinpäivän lentopalloturnaus on vakiintunut merkittäväksi kesäiseksi urheilutapahtumaksi, jonka suosio on säilynyt ja uusia Juuan ulkopuolisia joukkueita on saatu hyvin mukaan.

Lentopalloturnausten merkitys näkyi harrastemahdollisuuden tarjoamisena laajalti, mutta niillä on myös merkittävää taloudellista vaikutusta seuralle. Juukaan tullaan mielellään pelaamaan muualta, koska Juuassa on hyvä ja siisti sali sekä hyvin toimivat järjestelyt.

IV Pikkujoulupelit pelattiin 17.11.2018 kahdessa sarjassa. Mukaan saatiin tällä kertaa 33 pelaajaa, joista Tosikoihin oli ilmoittautunut 17 ja Veitikoihin 16 pelaajaa. Molempiin sarjoihin saatiin arvottua kolme joukkuetta. Molemmissa sarjoissa pelattiin kaksinkertainen sarja kaksieräisin otteluin. Pelaajille tarjottiin torttukahvit.

JuuU:n pelaajista Jarmo Vepsäläinen oli mukana tammikuussa Vuokatti-Volley –turnauksessa joensuulaisessa Shamaanit –joukkueessa ja sijoituksena oli kuudes sija. Jarmo ja Vesa Hämäläinen olivat mukana Karjalan Poikien joukkueessa Järvenpäässä huhtikuussa pelatussa M60-sarjan SM-turnauksessa. Sijoitus oli seitsemäs. Jarmo oli mukana myös Pohjois-Karjalan joukkueessa Petroskoissa maaliskuussa Nikolai Podjakinin muistoturnauksessa, josta kotiin tuomisina oli jaettu kolmas sija.