Puulaaki

Lentopallossa vauhdikkaat puulaakipelit

Lentopallon puulaakimestaruudet ratkottiin lauantaina 26.2.2022 uudella salilla. Aluksi tarjottiin kaikille paikalla olleille pelaajille munkkikahvit, jonka jälkeen vuorossa oli perinteiseen tapaan pelaajien arvonta joukkueisiin. Tällä kertaa Veitikoihin ilmoittautui vain kahden joukkueen verran pelaajia ja tässä sarjassa ei pelattu mestaruusmitaleista. Veitikat pelasivat reilun parituntisen vaihtaen välillä joukkueiden kokoonpanoa ja näin vietettiin mukava aamupäivä palloilun parissa.

Tosikoihin oli ilmoittautunut alun perin siinä määrin pelaajia, että järjestäjät olivat varautuneet jopa kuuteen joukkueeseen arvonnassa. Sen verran poisjääntejä kuitenkin tuli, että pelaajia riitti lopulta viiteen joukkueeseen. Näin pystyttiin pelaamaan yksinkertainen sarja kahden erän otteluja kohtuullisessa ajassa eikä päivä venynyt turhan pitkäksi.

Arvonta onnistui jälleen kohtuullisen hyvin, sillä ottelut olivat tasaisia ja aika ajoin erittäin hyvätasoisiakin. Joukkue B osoittautui lopulta numeroiden valossa ehkä jopa ylivoimaiseksi, mutta pisteet eivät heillekään tulleet helposti vaikka voittivatkin kaikki pelaamansa pelit 2-0. Joukkue A puolestaan hävisi kaikki ottelunsa, mutta heidänkin pelissä oli yritystä ja hyviä jaksoja. Sijoista 2-4 käytiin tiukkaa taistoa, sillä nämä sijat ratkesivat yhden voitetun erän marginaalein.

Pelipäivä oli onnistunut ja odotettu, sillä vuosi sitten tämäkin turnaus monen muun ohella jäi Korona-rajoitusten vuoksi pelaamatta. Turnauksen järjestelyistä vastasivat JuuU:n lentopallojaosto ja kunnan liikuntatoimi.

Turnauksen jatkoa pohdittiin paristakin syystä, sillä Veitikoihin osallistuvien määrä on vähentynyt radikaalisti viime vuosina ja joukkueiden kokoaminen tähän sarjaan on vaikeutunut. Toisena syynä pohdintoihin on ollut myös se, että nykyisin suurin osa Tosikoiden pelaajista tulee Juuan ulkopuolelta ja näin ollen puulaakipelien perustarkoitus on hävinnyt. Järjestäjät pohtivatkin jatkossa turnauksen muuttamista Kevätturnaukseksi, jossa joukkueet koottaisiin nykyiseen tapaan arpomalla. Veitikoiden pelit voitaisiin pelata vaikka edellisenä iltana matalankynnyksen periaatteella. Toteutuuko turnaus ensi keväänä tällä uudella tavalla, sen aika näyttää.

Ottelutulokset/Tosikot: 

A - B  0-2 (16-25, 14-25)         C - D  1-1 (16-25, 25-19)

E - A  2-0 (25-8, 25-13)           B - C  2-0 (25-8, 25-11)

A - C  0-2 (20-25, 13-25)         D - E  2-0 (25-22, 25-22)

D - B  0-2 (16-25, 17-25)         C - B  0-2 (10-25, 8-25)

A - D  0-2 (7-25, 14-25)           E - B  0-2 (15-25, 11-25)

Loppujärjestys/Tosikot:

1. Joukkue B 8 pist. (Jaana Pyykkö, Joni Pyykkö, Jukka Rantonen, Timo Huttunen, Toni Hämäläinen)

2. Joukkue D 5 pist. (Veli Väisänen, Pentti Voutilainen, Juuso Pyykkö, Janne Sallinen, Kari Kaukamo)

3. Joukkue E 4 pist. (Jussi Härkin, Mika Määttänen, Jouko Pylvänen, Terho Määttä, Jarmo Vepsäläinen)

4. Joukkue C 3 pist. (Merja Pihlatie, Mika Sallinen, Joona Leinonen, Petri Toivanen, Jukka Hyttinen)

5. Joukkue A 0 pist. (Heidi Ovaskainen, Pauli Puumalainen, Toni Pyykönen, Jari Nuutinen, Risto Keskinen)