Nyrkkeily

Juuan Urheilijat luopui nyrkkeilytoiminnasta

Nyrkkeilyä on harrastettu Juuan Urheilijoissa viitisentoista vuotta sekä kilpailu- että harrastustoimintana. Juuan Urheilijoiden johtokunta päätti 28.2.2020 pitämässään kokouksessa yksimielisesti luopua kokonaan nyrkkeilytoiminnasta paikkakunnalle perustetun uuden nyrkkeilyseuran Kehäkaverit ry:n hyväksi.

Juuan Urheilijat katsoo, ettei ole toiminnallisesti järkevää pienellä paikkakunnalla ja pienillä harrastajamäärillä järjestää rinnakkaista ja päällekkäistä toimintaa samassa paikassa, samoilla vuoroilla, samojen toimijoiden ja käytännössä samojen harrastajien toimesta. Juuan Urheilijoiden mielestä tällä ratkaisulla selkeytetään merkittävästi tilannetta ja vastuita nyrkkeilyn osalta Juuassa. Uusi seura voi keskittyä täysipainoisesti yhden lajin kehittämiseen paikkakunnalla sekä toimimaan sekä amatööri- että ammattilaisnyrkkeilyssä. Kunnan hyvinvointilautakunta on jo myöntänyt liikuntatoiminnan toiminta-avustusta Kehäkaverit ry:lle.

Juuan Urheilijat on aiemminkin tehnyt ratkaisuja lajivalikoimansa osalta jonkin toisen seuran hyväksi kun se on katsottu järkeväksi ja tarkoituksenmukaiseksi. Näin on tapahtunut aiempina vuosina mm. voimannoston, hiihdon ja salibandyn kohdalla. Nyt tehty ratkaisu perustuu edellä esitettyyn päällekkäisyyksien poistamiseen, toimintojen selkeyttämiseen ja Juuan nyrkkeilytoiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen yhden seuran toimintana.

Tehty ratkaisu merkitsee Juuan Urheilijoiden eroamista Suomen Nyrkkeilyliiton jäsenyydestä. JuuU:n johtokunta on päättänyt, että JuuU:n riveissä nyrkkeilytoiminnassa mukana olleet kilpailijat ja harrastajat ovat välittömästi vapaita edustamaan jatkossa valitsemaansa seuraa.

                             Jarmo Vepsäläinen, Juuan Urheilijat ry:n puheenjohtaja