Johtokunnan toimintasuunnitelmat

Juuan Urheilijat ry

Toimintasuunnitelma vuodelle 2024

Vuosi 2024 on Juuan Urheilijoiden 57. toimintavuosi.

Juuan Urheilijat ry on Juuan kunnassa näkyvästi toimiva, monipuolisia liikuntaharrastuksia ja tapahtumia kaikille tarjoava, ihmisläheinen, luotettava, tunnettu ja arvostettu yleisseura, jossa tällä hetkellä on jäseniä noin 350, joista alle 15-vuotiaita vähän alle puolet. Jäsenmäärältään seuramme on Juuan suurin urheiluseura.

Seura on jäsenenä Työväen Urheiluliitossa (TUL), Aikuisurheiluliitossa, Suomen Urheiluliitossa (SUL), sekä Pohjois-Karjalan Liikunnassa (PoKaLi) ja Pohjois-Karjalan Yleisurheilussa (PoKarY).

Seuran tärkeimmän toiminta-alueen muodostavat (yleisurheiluun kuuluvat) kerran viikossa kokoontuvat neljä LETE-liikuntakerhoa junioreille (Pallero-LETE, Perhe-LETE, Leikki-LETE, Sportti-LETE) ja kesäaikaan Kesä-LETE ja ATLETE.

Seurassa järjestetään harrastustoimintaa mölkyssä ja lentopallossa sekä kilpailutoimintaa yleisurheilussa ja lentopallossa (turnaukset).

Lisäksi seura järjestää kaikille avoimia monipuolisia ja elämyksellisiä hiihto-, kuntoliikunta- ja virkistystapahtumia.

Johtokunta johtaa seuran toimintaa ja vastaa taloudesta. Johtokunnan alaisuudessa toimivat yleisurheilu-, kunto- ja lentopallojaostot suunnittelevat omat tapahtumansa ja talousarvionsa lajeittain ja huolehtivat niiden toteuttamisesta yhdessä jaostolaisten ja muun seuraväen kanssa..

Kaikkien jaostojen ja johtokunnan talousarvio vuodelle 2024 on 16.955 euroa.

Seuran toimintavarat koostuvat mm. kunnan toiminta-avustuksesta, jäsenmaksutuloista sekä vähäisistä buffetti- ja talkootuloista ja yrityksiltä saaduista mainosmaksutuloista. Jokaisen harrastajan on myös osallistuttava itse kulujen kattamiseen.

Seuralla on yleishyödyllisten yhteisöjen verohuojennus vuosille 2020-2024.

Seuratoimijat ovat ikääntyneet. Talkootyötä on em. syystä varainhankinnassa lähes kokonaan jätetty pois, jotta saataisiin edes tapahtumien järjestelyporukka kasaan. Juuan Eläkkeensaajien kanssa on tarkoitus järjestää tansseja työppärillä 5-6 kertaa keväällä ja samoin syksyllä.

Yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa pyritään järjestämään liikuntatapahtumia (muut urheiluseurat, kunnan liikunta- ja kulttuuritoimi, muut yhdistykset).

Seuran toimintakäsikirja on tehty muutama vuosi sitten ja käsikirja löytyy seuran nettisivuilta.

Puheenjohtaja ja sihteeri osallistuvat TUL:n Karjalan piirihallituksen toimintaan. Piirin toiminta on tarkoitus sulauttaa osaksi TUL Järvi-Suomen toimintaa ja näin piirin toiminta päättynee vuoden 2024 aikana.

Seuran toiminnoista tiedotetaan Vaarojen Sanomissa JuuU-palstalla, kilpailukalentereissa, LETE-kerhojen tiedotteissa sekä JuuU:n Internet- ja FB-sivuilla sekä tekstiviestein ja kauppojen ilmoitustauluilla. Nettisivuja pyritään uudistamaan vuoden 2024 aikana.

Seuran jäsenrekisteriä hoidetaan ”seuran toimistolla”. Rekisteriin on kirjattu jäsenen nimi- ja yhteystietojen lisäksi mm. syntymäaika ja jäsenyyden laji. Rekisteri toimii myös jäsenlaskutuksen hoito- ja seurantavälineenä. Jäsenrekisteristä on tietosuojaseloste.

Seuralla on ollut oma pienoisbussi yli 30 vuoden ajan, mutta nyt ajojen vähennyttyä lähes olemattomiin, on tarkoitus bussi myydä pois.

Seuran sääntömääräiset kokoukset pidetään maaliskuussa ja marraskuussa. Johtokunta ja jaostot kokoontuvat tarvittaessa. Seuran edustajat osallistuvat keväällä TUL:n Karjalan piirin piirikokoukseen.