Piikkari-lehti

Piikkari on Juuan Urheilijoiden tiedotuslehti, joka sisältää juttuja ja kuvia JuuU :n menneen vuoden tapahtumista sekä ilmoituksia että tulevaisuudessa tapahtuvia asioita. Lehti jaetaan Juuan, Kolin ja Martonvaaran alueen koteihin. Se on ilmestynyt vuodesta 1975.

Lehti-idean isä on Raimo Holopainen, joka myös toimitti lehteä 16 vuotta. Lehden ilmestymisen alkuun oli merkittävä rooli myös kauppias Kauko Naumasella. Piikkarin myötä seura sai vähitellen maksettua vanhat bingo-toiminnasta syntyneet velkansa.

Raimon jälkeen toimituksesta vastasi Kimmo Repo vuosina 1991-1999. Vuodesta 2000 alkaen Jarmo Vepsäläinen astui toimituksen vastuuhenkilöksi. 
Lehti ilmestyi aluksi kaksi kertaa vuodessa; vuonna 1993 ilmestyi jopa kolme numeroa, mutta vuodesta 2003 alkaen Piikkaria on toimitettu kerran vuodessa (yleensä marraskuussa).

Alkuvuosina Piikkarin sivumäärä oli 8. Vuonna 1983 lehden koko kasvoi 12:een sivuun. Lähinnä juhlavuosina tehtiin hieman laajempaa 16-sivuista julkaisua. Vuodesta 2005 alkaen Piikkari on ollut säännöllisesti 16 sivuinen ja tämän vuotisessa Juhla-Piikkarissa sivuja on peräti 20.

Aluksi Piikkari tehtiin yksivärisenä. Syksyn 1979 lehdessä esiintyi ensimmäisen kerran väriä kun punaista tuli lehden nimeen, etu- ja takasivulle sekä keskiaukeamalle. Ensimmäisen kerran nelivärikuvia joillakin sivuilla Piikkarissa esiintyi 1986 ja kokonaan neliväripainokseen siirryttiin 2004.

Aluksi lehteä taitettiin ja painettiin Kirjapaino Maakunnassa Joensuussa, sitten sitä tehtiin Ylä-Karjalan Kirjapainossa Nurmeksessa ja viimeiset viitesentoista vuotta taitosta on vastanut Vaarojen Sanomat Juuassa ja paino on tapahtunut Pieksämäellä.

Korona-aikana el vuosina 2020 ja 2021 Piikkari-lehteä ei ole tehty paperisena vaan Piikkariin aiottuja juttuja ja kuvia on julkaistu näillä seuran nettisivuilla ns. Netti-Piikkarina.