Piikkari-lehti

Piikkari on Juuan Urheilijoiden tiedotuslehti, joka sisältää juttuja ja kuvia JuuU :n menneen vuoden tapahtumista sekä ilmoituksia että tulevaisuudessa tapahtuvia asioita. Lehti jaetaan Juuan, Kolin ja Martonvaaran alueen koteihin. Se on ilmestynyt vuodesta 1975.

Lehti-idean isä on Raimo Holopainen, joka myös toimitti lehteä 16 vuotta. Lehden ilmestymisen alkuun oli merkittävä rooli myös kauppias Kauko Naumasella. Piikkarin myötä seura sai vähitellen maksettua vanhat bingo-toiminnasta syntyneet velkansa.

Raimon jälkeen toimituksesta vastasi Kimmo Repo vuosina 1991-1999. Vuodesta 2000 alkaen Jarmo Vepsäläinen astui toimituksen vastuuhenkilöksi. 
Lehti ilmestyi aluksi kaksi kertaa vuodessa; vuonna 1993 ilmestyi jopa kolme numeroa, mutta vuodesta 2003 alkaen Piikkaria on toimitettu kerran vuodessa (yleensä marraskuussa).

Alkuvuosina Piikkarin sivumäärä oli 8. Vuonna 1983 lehden koko kasvoi 12:een sivuun. Lähinnä juhlavuosina tehtiin hieman laajempaa 16-sivuista julkaisua. Vuodesta 2005 alkaen Piikkari on ollut säännöllisesti 16 sivuinen ja tämän vuotisessa Juhla-Piikkarissa sivuja on peräti 20.

Aluksi Piikkari tehtiin yksivärisenä. Syksyn 1979 lehdessä esiintyi ensimmäisen kerran väriä kun punaista tuli lehden nimeen, etu- ja takasivulle sekä keskiaukeamalle. Ensimmäisen kerran nelivärikuvia joillakin sivuilla Piikkarissa esiintyi 1986 ja kokonaan neliväripainokseen siirryttiin 2004.

Aluksi lehteä taitettiin ja painettiin Kirjapaino Maakunnassa Joensuussa, sitten sitä tehtiin Ylä-Karjalan Kirjapainossa Nurmeksessa ja viimeiset viitesentoista vuotta taitosta on vastanut Vaarojen Sanomat Juuassa ja paino on tapahtunut Pieksämäellä.

Korona-aikana ei vuosina 2020 ja 2021 Piikkari-lehteä  tehty paperisena vaan Piikkariin aiottuja juttuja ja kuvia julkaistiin nettisivuilla. Vuodesta 2022 lähtien erillistä Piikkari-tietuetta ei enää ole tehty vaan tietoja tapahtumista, kilpailuista yms. on pyritty julkaisemaan nettisivuilla kunkin jaoston kohdalla.

Piikkarin julkaistut numerot on tallennettu muutamaa kadonnutta lukuun ottamatta Juuan kotiseutuarkistoon. Lehdet löytyvät myös "seuran toimistolta" ja ne on myös tallennettu cd-levyille.

Piikkari-lehti on jäänyt historiaan ja siltä osin yksi kausi Juuan Urheilijoiden historiassa on päättynyt. Piikkari-lehti oli merkittävä materiaali seuran historiakirjan kokoamisvaiheessa ja siitä saatiin paljon tietoa seuran kaikista toiminnoista lähes koko seuran toiminnan ajalta.

Sydämellinen kiitos kaikille Piikkarin syntyyn, tekoon ja julkaisemiseen vaikuttaneille henkilöille.