Saatuja huomionosoituksia

 

Juuan Urheilijat on vuosien saatossa saanut lukuisia huomionosoituksia toiminnastaan.

- TUL:n Karjalan piiri on myöntänyt JuuU:lle viidesti (5) vuoden Seuratoiminta-palkinnon  merkittävästi vuoden aikana toimintaansa kehittäneenä seurana. Valinta on kohdistunut Juuan Urheilijoihin vuosina 1997, 1999, 2001, 2005 ja 2006. Aluksi seuratoiminnan kiertopalkintona oli TUL:n Saimaan piirin lahjoittama Saimaan Malja. Tämän kiertopalkinnon JuuU sai omakseen kolmella kiinnityksellä vuonna 2001.

- Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry on valinnut JuuU:n vuoden 1996 valtakunnalliseksi LETE-toimintaseuraksi. Julkistaminen tapahtui TUL:n Aprilliristeilyllä huhtikuun alussa 1997.

- Juuan kunta on nimennyt Juuan Urheilijat kahdesti (2) Vuoden Liikuttajaksi Juuassa. JuuU on saanut ko. tunnustukset vuosina 2003 ja 2007.

- Juuan Työväenyhdistys on luovuttanut JuuU:lle Yhteiskunnallinen teko -diplomin vuonna 2007.

- TUL:n Reilusti mukana -kunniakirjan ja hankerahaa (300 €) JuuU on saanut vuonna 2007.

- TUL:n Karjalan piirin Hyötyliikunnan piirinmestaruuden Juuan Urheilijat saavutti kolmesti (3) vuosina 2001-2003 ja katkaisi kiertopalkinnon itselleen vuonna 2003.

Myös useat seuramme jäsenet ovat saaneet lukuisia huomionosoituksia pitkäkestoisesta ja ansiokkaasta seuratyöstä ja siihen liittyvästä toiminnastaan. Mm. seuramme sihteeri-taloudenhoitaja ja LETE-toiminnan sielu Marja-Leena Vepsäläinen palkittiin 2013 PoKarY:n vuoden seuratoimijana ja nyrkkelijä Elina Agonen palkittiin PoKaLin Sporttigaalassa vuoden Liikuttajana Juuassa 2013.

Juuan Urheilijoille on myönnetty vuonna 2013valtakunnallinen Rosso-stipendi suuruudeltaan 500 euroa. Suomen Urheiluliitto (SUL) jakoi yhdessä Rosso ravintolaketjun kanssa lasten ja nuorten urheilutoiminnan kehittämiseen koko valtakunnassa yhteensä 10 stipendiä. Juuan Urheilijat oli ainoa pohjoiskarjalainen urheiluseura tämän vuotisessa jaossa. Muut palkitut seurat ovat: If Raseborg, Vammalan seudun Voima, Kuivasjärven Aura, Imatran Urheilijat, Karhulan Urheilijat, Paltamon Urheilijat, Vantaan Salamat, Soinin Sisu ja Sonkajärven Pahka.

Stipendin perusteista 35-vuotias Rosso toteaa: "Rosso haluaa olla tukemassa lasten- ja nuorten hyvinvointia ja yleisurheiluharrastusta suomalaisten yleisurheiluseurojen välityksellä. Seurojen kautta kohdistamme tuen suoraan ruohonjuuritasolle ja näin yhä useammalla lapsella on mahdollisuus liikkua urheiluseuran ohjauksessa." SUL:n seurapalvelujohtaja Harri Aalton todennut: "Meille SUL:ssa on tärkeää, etä resursseja  kohdistetaan suoraan seuratoimintaan. Olemme erittäin iloisia yhteistyöstämme Rosson kanssa sekä heidän myöntämistään stipendeistä, jotka tukevat seuroja tekemään entistäkin laadukkaampaa nuoristyötä."

Juuan Urheilijat on suunnitellut käyttävänsä stipendin lasten ja nuorten yleisurheilukerhojen välinehankintoihin, lähinnä keihäiden hankkimiseen käynnistyneen keihäskoulun tarpeisiin.

Seuran edustajat ottivat stipendin vastaan Joensuun Rossossa 13.11.2013 ja stipendin luovutti JuuU:n puheenjohtajalle ja sihteerille Joensuun Rosson ravintolapäällikkö Henna-Riikka Oksman.

Marja-Leenasta Vuoden juukalainen toimija 2012

Juuan joulunavauksessa 30.11.2012 julkistettiin kautta aikain ensimmäinen Vuoden juukalainen toimija. Aiemmin avajaisten yhteydessä on valittu ainakin Vuoden asiakaspalvelija ja Vuoden positiivisin juukalainen. Vuonna 2012 Juuan kunnan, Juuan Yrittäjien ja Vaarojen Sanomien järjestämässä äänestyksessä haettiin erityisesti järjestötoiminnassa ansioitunutta ja kunnostautunutta henkilöä. Eniten ääniä sai Juuan Urheilijoiden nykyisen LETE-toiminnan sielu ja äiti Marja-Leena Vepsäläinen.

Marja-Leena on ohjannut lasten LETE-kerhoja 13 vuotta ja on hoitanut Juuan Urheilijoiden sihteeri-rahastonhoitajan tehtäviä jo 24 vuotta. Muutoinkin seuratyö on tullut hänelle tutuksi vuosien aikana mm. kuntojaoston toiminnassa, yleisurheilukisojen toimitsijana, aktiivisena talkoolaisena jne., jne...

Marja-Leena haluaa kiittää kaikkia tukihenkiköitä ja äänestäjiä seuraavin sanoin:

"On suuri ilo ja kunnia ottaa vastaan Vuoden juukalaisen titteli. Arvostan tätä tunnustusta suuresti ja haluan jakaa tämän kunnian kaikkien niiden ihmisten kanssa, jotka ovat kanssani vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten liikunnan hyväksi tehneet; kaikki ohjaajat, avustajat, talkoolaiset ym.. Yksin ei kukaan saa suuria aikaan, mutta yhdessä tekemällä moni asia onnistuu.

Tietysti tästä ns "palkinnosta" osa kuuluu LAPSILLE ja kaikille niille perheille, jotka ovat osallistuneet vuosien ajan meidän toimintaamme. Ilman lapsia ei meitäkään tarvittaisi.

Urheiluseuratyö kaikkine kokouksineen, paperitöineen, talkoineen jne., jne. on joskus raskasta, mutta useimmiten antoisaa. Lasten kanssa liikkuminen ja leikkiminen antavat elämään paljon iloa ja sisältöä. Suosittelen sitä jokaiselle!!!"