JuuU-tietoa

Juuan Urheilijat ry on perustettu 1967. Perustava kokous pidettiin Otto Karjalaisen johdolla 26.4.1967. Hänen lisäkseen kokouksessa olivat läsnä Pauli Haimakainen, Olavi Kallinen, Liisa Kortelainen, Toivo Louhelainen ja Kaarlo Parikka. Tässä perustavassa kokouksessa seuran nimeksi päätettiin Juuan Urheilijat ry. Seuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Kaarlo Parikka, joka linjasi seuran toiminta-ajatukseksi täyttää ne tyhjiöt, jotka Juuan kunnan urheilutoiminnassa vielä ovat täyttämättä. Näihin aukkoihin JuuU on vuosikymmenten saatossa tarjonnut osaltaan liikunnallisia vaihtoehtoja kulloistenkin odotusten ja resurssien puitteissa.

Seuran jäsenmäärä on nykyisin 406 (31.12.2019), josta noin puolet alle 15 -vuotiaita.

Seuran tärkeimmän toiminta-alueen muodostavat viikoittain kokoontuvat viisi LETE-kerhoa  sekä kaikille avoimet kunto- ja virkistystapahtumat.

Seuran kokonaisbudjetti kuluvalle vuodelle on noin 26.000 euroa.

Seuralla on käytössään oma pikkubussi, joka on järjestyksessään kuudes. Bussia vuokrataan myös ulkopuolisille.

Seuran tiedotuslehti PIIKKARI ilmestyy kerran vuodessa. Ensimmäinen numero ilmestyi 1975.

Juuan Urheilijoilla on oma lippu ja pöytästandaari, jotka on suunnitellut taiteilija Kauko Kortelainen. Pöytästandaari on hyväksytty seuran vuosikokouksessa 14.2.1985. Oman lipun naulaustilaisuus oli 26.5.1988 ja sen vihki käyttöön kirkkoherra Martti Mulari 4.7.1988 kansainvälisten Elli-kisojen yhteydessä Ilvolankosken kentällä.

Seura  on jäsenenä:

  • Työväen Urheiluliitossa (TUL)
  • Suomen Aikuisurheiluliitto (SAUL)
  • Suomen Urheiluliitossa (SUL)
  • Pohjois-Karjalan Liikunnassa (PoKaLi)
  • Pohjois-Karjalan Yleisurheilussa(PoKarY)