JuuU kokousti

3.4.2024

Juuan Urheilijoilla kokouksia ja suunnitelmia

Juuan Urheilijoiden vuosikokouksessa sunnuntaina 10.3. tehtiin sääntömääräisten asioiden käsittelyn lisäksi päätöksiä pidemmälle tulevaisuuteen. Tiliasioiden ja toimintakertomusten lisäksi käsiteltiin seuran sääntömuutosta. Työväentalolla pidettyyn kokoukseen osallistui 12 jäsentä.

Vuosikokouksen antia

Edellisen vuoden toimintaa käsitellessä todettiin, että toimintaa Juuan Urheilijoilla on ollut runsaasti sekä omana toimintana että yhdessä muiden tahojen kanssa toteutettuna.

Seuran merkittävimpiä toimintoja ovat edelleen lasten ja nuorten LETE-kerhot ja kesän kisat, joissa on päästy osallistujamäärissä Koronaa edeltäneelle tasolle. Yhdessä Etelä-Suomen Juuka-Seuran kanssa toteutetut kaikille avoimet Mölkky-pelit ovat jatkaneet suosiotaan ja saavuttaneet uusiakin harrastajia. Juuan Mölkyn suosio on noteerattu valtakunnan Mölkky-piireissäkin. Myös kaikille avoimet kuntoliikuntatapahtumat ovat säilyttäneet suosionsa. Monet Juuassa vuonna 2023 toteutetut kuntoliikuntatapahtumat olivat lähtöisin JuuU:n ideapajasta.

Seuran tilinpäätös oli kohtuullisesti voitollinen, mihin vaikuttivat erityisesti hyvin väkeä keränneet Työppärin tanssit, joita toteutettiin yhdessä Juuan Eläkkeensaajien kanssa. Positiiviseen tulokseen vaikuttivat myös kaksi hyvin joukkueita kerännyttä lentopalloturnausta. Kokousväki totesi seuran taloudellisen tilanteen hyväksi ja seuran talouden hyvin hoidetuksi. Tilivelvollisille myönnettiin yksimielisesti tili- ja vastuuvapaus vuodelta 2023.

 

Sääntömuutos käsittelyssä

Vuosikokouksessa oli käsittelyssä johtokunnan valmistelema luonnos Juuan Urheilijoiden uusiksi säännöiksi. Tämänhetkiset voimassa olevat seuran säännöt on otettu käyttöön parikymmentä vuotta sitten. Työväen Urheiluliitto TUL on vahvistanut viime vuonna uudet mallisäännöt jäsenseuroilleen ja näiden pohjalta valmisteltiin muutamin muutoksin esitys myös seuramme uusiksi säännöiksi.

Uusissa säännöissä yhtenä muutoksena on yleisten kokousten ja päättävien elinten nimimuutokset, joilla ei ole varsinaista vaikutusta itse toimintaan. Sääntömuutoksessa nykyinen johtokunta vaihtuu hallitukseksi ja vuosikokous kevätkokoukseksi. Merkittävimmät muutokset koskevat yleisten kokousten ja hallituksen päätettäviä asioita. Nykyisissä säännöissä johtokunnan jäsenet ja jaostojen jäsenten valinnan on suorittanut seuran syyskokous. Sääntömuutoksen jälkeen hallituksen valinta tapahtuu edelleen syyskokouksessa, jossa päätetään myös hallituksen avuksi valittavien jaostojen määrä, mutta jatkossa hallitus valitsee henkilöt jaostoihin. JuuU.n sääntöesityksessä henkilövalinnat tehdään edelleen kalenterivuodeksi kerrallaan, kun mallisäännöissä hallituksen puheenjohtaja valittaisiin vuodeksi ja muiden hallituksen jäsenten toimikausi olisi kaksivuotinen.

Uudet säännöt pitävät sisällään omat pykälänsä antidoping-, eettisyys- sekä tulos- ja kilpailumanipulointi-säännöksistä. Näistä aiemmin on ollut omat erilliset sopimukset ja ohjeet.

Sääntömuutos hyväksyttiin yksimielisesti ja ne saatetaan Patentti- ja rekisterihallitukseen vahvistettaviksi ja ajatuksena on, että säännöt otetaan vahvistamisen jälkeen välittömästi käyttöön. Näin tulevan syksyn syyskokouksessa mm. henkilövalinnat tehtäisiin jo uusien sääntöjen mukaisesti.

 

Päätöksentekijät tänä vuonna

Vaikka henkilövalintoja ei nyt vuosikokouksessa tehtykään, on syytä tässä yhteydessä palata niiden osalta seuran marraskuisen syyskokouksen valintoihin. Tälle vuodelle syyskokous valitse seuran johtokuntaan seuraavat henkilöt: Puheenjohtajaksi Jarmo Vepsäläinen, varapuheenjohtajaksi Raili Nevalainen, sihteeri-taloudenhoitajaksi Marja-Leena Vepsäläinen sekä jäseniksi Aimo Nykänen, Ville Ovaskainen, Armi Repo, Kirsi Martikainen, Elisa Ryhänen ja uutena Arvo Hynynen.

Johtokunnan avuksi valittiin entiset kolme jaostoa eli Yleisurheilu-, lentopallo- ja kuntojaosto. Yleisurheilujaostoa vetää Jarkko Tuononen apunaan Raili Nevalainen, Aimo Nykänen, Teuvo Närhi, Jarmo Vepsäläinen, Arvo Hynynen, Juhani Ryynänen, Yrjö Ryhänen, Mirva Kukkonen, Ismo Ryynänen (uusi) ja Leena Juppi (uusi).

Lentopallojaostoon tulivat seuraavat jäsenet: Jarmo Vepsäläinen (pj), Jukka Hyttinen, Raili Nevalainen, Pentti Voutilainen, Petri Toivanen ja Heidi Ovaskainen.

Kuntojaosto toimii seuraavassa kokoonpanossa: Armi Repo (pj), Pirkko Inkinen, Hilkka Lampinen, Kirsi Martikainen, Jarmo ja Marja-Leena Vepsäläinen.

 

Vuosi 2024

Henkilövalintojen lisäksi syyskokouksessa linjattiin toimintoja tälle vuodelle. Hyväksytyissä toimintasuunnitelmissa vahvistettiin varsin pitkälle entisentyyppisiä tapahtumia ja painopisteitä. Edelleen päärungon toiminnassa muodostavat ympärivuotiset LETE-kerhot ja kaikille avoin kuntoliikunta. Yleisurheilussa järjestetään kesäkuussa yhteistyössä Pohjos-Karjalan Osuuspankin kanssa 2-12 -vuotiaille lapsille Hippokisat. Lapsille järjestetään heinäkuussa myös perinteiset LETE-Fantti -kisat. Suunnitelmissa on myös järjestää loppukeväällä Lasten ohjaajakoulutus Juuassa yhteistyössä TUL Järvi-Suomen kanssa.

Lentopallojaosto järjestää vuoden aikana neljä perinteistä turnausta, joista jo Loppiaisturnaus ja Talvipelit ovat takana. Tulossa ovat vielä kesä-heinäkuun vaihteessa Ellinpäivän lentopalloturnaus ja marraskuussa Pikkujoulupelit.

Kuntojaosto toteuttaa perinteisiä retkiä eri kohteisiin ja tarkoitus on käydä tänä kesänä läpi kaikki kunnan esitteiden polut ja reitit. Kuntojaosto on mukana myös useiden yhteistyössä toteutettavien tapahtumien järjestelyissä. Tällaisia on mm. Heinäkuun Huoleton Hilipasu. Lisäksi kuntojaosto on mukana kaikissa seuran omissa tapahtumissa Joulu-LETEä myöten.

Seuraväkeä on huolestuttanut viime aikoina kunnan säästöihin vedotut suunnitelmat liittyen järjestöjen avustuksiin, käyttömaksuihin yms. kohdistuvat muutossuunnitelmat. JuuU seuraa kunnan em. muutosten valmisteluprosessia tarkasti ja pyrkii vaikuttamaan kunnan eri palavereissa asioiden oikean suuntaiseen valmisteluun.

 

Uusia seura-asuja tulossa

Kevään aikana Juuan Urheilijoiden jäsenistölle on tulossa uusia seura-asuja. Hankinnassa on yleisurheilijoiden kilpailuasuja, teknisiä T-paitoja, trikoita ja tuulipukuja. Asujen värit noudattavat seuran tuttuja värejä, sillä paitojen väri on punainen ja housut ovat mustia. Asujen tilaukset on tarkoitus saada lähtemään tämän kuukauden aikana, jotta ne saataisiin katukuvaan ja kilpakentille heti kesän alussa. Asujen osalta seuran johtokunta on päättänyt tukea jäsenistöä niin, että seura maksaa asujen hinnasta puolet. Lisäksi kilpaurheilevien yleisurheilujunioreiden osalta seura maksaa kokonaan yhden kilpailuasun. Uudet asut ovat Nonamen tuotantoa.

Toivottavasti mahdollisimman moni jäsenistöstä hankkii uusia seura-asuja, sillä niitä olisi kiva nähdä runsaasti liikkeellä.

 

Juuan Urheilijoiden toiminnoista ja tapahtumista löytyy lisätietoja seuran nettisivuilta, FaceBookista ja paikallislehden seurapalstalta.