Toimintasuunnitelmat

Juuan Urheilijat ry/Yleisurheilujaosto

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

 JuuU:n järjestämät kilpailut

Juuan Urheilijat järjestää 2018 leikkimieliset LETE-hallikisat 1-13 -vuotiaille salilla huhtikuussa. Yhdessä Jänteen kanssa järjestetään 18.3.2018 LETE-hiihtopäivä.

Kesäkaudella järjestetään kahdet avoimet LETE-kisat 5-15 -vuotiaille seurakisana Ilvolankoskella. Näiden lisäksi järjestetään kesä- ja heinäkuussa kahdet aluekisat 9-vuotiaista alkaen, joissa on vain 1-2 lajia. Elokuussa järjestetään yhteistyössä Osuuspankin kanssa Hippo-kisat 2-15 -vuotiaille (tämä on myös yksi seurakisa). Yhdessä Jänteen kanssa järjestetään kesäkuussa Ylemmäisen ympärijuoksu.

Meille on tarjottu järjestettäväksi Veteraanikansallisia tulevana kesänä. Tämä vaatisi sähköisen ajanoton ja maalikameran. Kisojen järjestämisestä ei ole tehty vielä lopullista päätöstä.

Kaikki edellä luetellut kisat sitovat suuren joukon toimitsijoita ja tavoitteena tulevallakin kaudella on, että tehtävät jakautuvat tasaisesti toimitsijaryhmille niin, ettei kenenkään tarvitse olla toimitsijatehtävissä kaikissa kisoissa.

Juuan ulkopuoliset kilpailut

Juuan ulkopuolella osallistutaan SM-kisoihin nuorten, aikuisten ja aikuisurheilijoiden sarjoissa.

SM -kisojen lisäksi päätavoitteet ovat eri ikäluokkien pm- ja aluekilpailuissa ja nuorten TUL:n aluemestaruuskilpailuissa. Em. kisojen lisäksi osallistutaan tarpeen mukaan muiden seurojen järjestämiin kilpailuihin. 

Harjoitustoiminta ja LETE-kerhot

 Juuan Urheilijoiden toiminnallisen perustan vuonna 2018 muodostavat eri-ikäisten LETE-kerhot, joita toimii jaoston alaisuudessa viisi, alkaen yksivuotiaista aina viisitoista vuotiaisiin saakka. Tätä vanhemmille tarjotaan mahdollisuus omaan harjoitteluun. Edistyneemmille nuorille urheilijoille tarjotaan mahdollisuus osallistua monipuolisuus-, piiri-ja alueleiritykseen. Lisäksi tavoitteena on järjestää talvikaudella muutamia yhteisharjoituksia Joensuun Areenalla.

LETE-kerhoja järjestetään kevätkaudella ja syyskaudella uudella salilla kerran viikossa torstaisin seuraavasti;

–        Pallero-LETE 1-2 v vanhempineen, ohjaajana Paju Repo/Jessica Tanskanen

–        Perhe-LETE 3-4 v vanhempineen, ohjaajina Marja – Leena Vepsäläinen, Eija Hokkanen

–        Leikki-LETE 5-6 v, ohjaajina Jonna Hattunen, Tiina Kerkkänen

–        Sportti-LETE 7-9 v, ohjaajina Marja – Leena Vepsäläinen, Eija Hokkanen, Jarmo Vepsäläinen

Em. ryhmissä avustajina: Iida Hokkanen,  Juulia Partanen, Raili Nevalainen, Armi ja Risto Repo sekä Poikolan koulun oppilaat.

–        ATLETE/lentopallo-kerho 9-15v, ohjaajina Jarkko Tuononen, Jarmo Vepsäläinen ja Jukka Hyttinen tiistaisin.

Lisäksi ATLETE:ssä järjestetään kerran viikossa ATLETE-juoksutreenit uudella salilla ja ATLETE - lajitreenit vanhalla salilla. Nämä ryhmät jatkavat toimintaansa  joulukuun alusta alkaen.

Kesäkaudella ATLETE-yleisurheilukoulu toimii Ilvolankoskella kaksi kertaa viikossa. Toimintaan voidaan kytkeä mm. keihäs-ja juoksukoulu. Lisäksi kesäkaudella pyritään järjestämään kesä- LETE pienimmille urheilijan aluille ja aikuisille

Kesällä pyritään saamaan harjoitusvuoroille urheilija- ja valmentajavierailuja ja siten aktivoimaan uusitun Ilvolankosken urheilukentän käyttöä. Lisäksi on tavoitteena järjestää Cooperin-testi ja kävelytesti PoKaLi:n tapaan toukokuussa ja syyskuussa.

Joko Coach-Teamin kanssa yhdessä tai yksin pyritään järjestämään kesällä lapsille liikuntaleiri. Muutenkin pyritään tekemään yhteistyötä naapuriseurojen ja naapurikuntien yleisurheiluseurojen kanssa.

Yleisurheilun vastuuvalmentajana toimii Jarkko Tuononen apunaan muut ohjaajat sekä vierailevat lajivalmentajat. Vieraskilpailujen vastuuhenkilönä jatkaa Aimo Nykänen. Aikuisurheilijoiden yhteyshenkilönä toimii Juhani Ryynänen.

Muu toiminta

 Yleisurheilukauden päättäjäiset järjestetään lokakuussa. LETE-kerhot järjestävät omat kauden päätöstilaisuutensa kevät- ja syyskauden päätteeksi.

Seuran yleisurheilijat voivat osallistua monipuolisuus-, piiri- ja alueleiritykseen. Seura maksaa leirien osallistumismaksuista puolet maksettua kuittia vasten.

Ohjaaja- ja toimitsijakoulutuksiin osallistutaan mahdollisuuksien mukaan ja tavoitteena on saada sekä uusia ohjaajia että uusia toimitsijoita mukaan toimintaan.

Seuran toimintakäsikirjan valmistuttua pyritään jaoston jäsenille jakamaan jokaiselle omat vastuualueet ja jaoston toimintaa pyritään tehostamaan.

Seuran omat harjoitus- ja kilpailuvälineet ovat hyvässä kunnossa, mutta niitä täydennetään tarvittaessa. Välinehankinnat kohdistuvat myös LETE-kerhojen tarpeisiin. Käytetään hyväksi mahdollisimman paljon SUL:n tarjoamaa seurakisa- ja muuta materiaalipankkia mm. toimitsijavälineiden, mitalien ja kerhomateriaalien hankintaan.

Lasten vanhemmille pyritään kertomaan lasten liikuntaharrastusten tärkeydestä ja siitä, että erilaisiin talkoisiin ja toimintoihin itse osallistumalla mahdollistetaan lapsille monenlaisia harrastusmahdollisuuksia. Ei voi odottaa kaikkea valmiina ja jättää tekeminen vain muutamien ihmisten vastuulle.