Toimintasuunnitelmat

Juuan Urheilijat ry/Yleisurheilujaosto

TOIMINTASUUNNITELMA 2019

 JuuU:n järjestämät kilpailut

 Juuan Urheilijat järjestää hallikilpailukaudella 2019 LETE-hallikisat salilla huhtikuussa alle 13 – vuotiaille.

Kesäkaudella järjestetään kolmet avoimet LETE-kisat aluekisoina Ilvolankoskella. Kisat ovat luokittelukisoja. Ensimmäinen LETE-kisa on 25.6.2019, toinen 6.8.2019 ja kolmas 3.9.2019.  Kesällä yritetään järjestää yksi heittokisa (kiekko- ja kuulakisa). Yhdessä Jänteen kanssa järjestetään 18.6.2019 Ylemmäisen ympärijuoksu. Juoksumatkoina 22 ja 8 km sekä lapsille 3 km. Kesällä järjestetään myös OP.n kanssa yhteistyössä HIPPO-kisat mahdollisesti alkukesästä.

Kaikki edellä luetellut kisat sitovat suuren joukon toimitsijoita ja tavoitteena tulevallakin kaudella on, että tehtävät jakautuvat tasaisesti toimitsijaryhmille niin, ettei kenenkään tarvitse olla toimitsijatehtävissä kaikissa kisoissa.

Juuan ulkopuoliset kilpailut

 Juuan ulkopuolella osallistutaan SM-kisoihin nuorten, aikuisten ja aikuisurheilijoiden sarjoissa. SM -kisojen lisäksi päätavoitteet ovat eri ikäluokkien pm- ja aluekilpailuissa ja nuorten TUL:n aluemestaruuskilpailuissa. Em. kisojen lisäksi osallistutaan tarpeen mukaan muiden seurojen järjestämiin kilpailuihin. 

Harjoitustoiminta ja LETE-kerhot

 Juuan Urheilijoiden toiminnallisen perustan vuonna 2019 muodostavat eri-ikäisten LETE-kerhot, joita toimii jaoston alaisuudessa viisi, alkaen yksivuotiaista aina viisitoista vuotiaisiin saakka. Tätä vanhemmille tarjotaan mahdollisuus omaan harjoitteluun. Edistyneemmille nuorille urheilijoille tarjotaan mahdollisuus osallistua monipuolisuus-, piiri-ja alueleiritykseen.

LETE-kerhoja järjestetään salilla kerta viikossa torstaisin seuraavasti;

–        Pallero-LETE 1-2 v vanhempineen, ohjaajana Paju Repo

–        Perhe-LETE  3-4 v vanhempineen, ohjaajina Marja-Leena Vepsäläinen ja Eija Hokkanen

–        Leikki-LETE 5-6 v, ohjaajina Marja-Leena Vepsäläinen, Sari Halonen ja Anne Myyry

–        Sportti-LETE 7 – 9 v, ohjaajina Jarkko Tuononen ja Jarmo Vepsäläinen

Em. ryhmissä avustajina:   Iida Hokkanen, Juulia Partanen, Karla ja Annika Tolvanen, Raili Nevalainen ja Oskari Ämmälä sekä Poikolan koulun oppilaat.

–        ATLETE/palloilukerho 9 – 15 v, ohjaajina Jarmo Vepsäläinen ja Jukka Hyttinen tiistaisin

Lisäksi ATLETEssä järjestetään kerran viikossa yleisurheilutreenit uudella salilla ja lajitreenit vanhalla salilla.

Keväällä ennen kilpailukauden alkua järjestetään Antin juoksukoulu, joka kokoontuu 5 kertaa. Tähän pitää saada minimissään viisi osallistujaa. (sitovat ennakkoilmoittautumiset)

Kesäkaudella ATLETE-yleisurheilukoulu kokoontuu Ilvolankoskella kerran viikossa tiistaisin. Toimintaan voidaan kytkeä mm. keihäs- juoksu- ym. koulu.

Kesällä pyritään saamaan harjoitusvuoroille urheilija- ja valmentajavierailuja.

Yleisurheilun vastuuvalmentajana toimii Jarkko Tuononen apunaan muut ohjaajat sekä erikoistuneet lajivalmentajat. Vieraskilpailujen vastuuhenkilönä jatkaa Aimo Nykänen. Aikuisurheilijoiden yhteyshenkilönä toimii Juhani Ryynänen.

Muu toiminta

 Yleisurheilukauden päättäjäiset järjestetään lokakuussa. LETE-kerhot järjestävät omat kauden päätöstilaisuutensa kevät - ja syyskauden  päätteeksi.

Seuran yleisurheilijat voivat osallistua monipuolisuus-, piiri- ja alueleiritykseen. Seura maksaa leirien osallistumismaksuista puolet.

Ohjaaja – ja toimitsijakoulutuksiin osallistutaan tarpeen mukaan ja tavoitteena on saada sekä uusia ohjaajia että uusia toimitsijoita mukaan toimintaan.

Seuran omat harjoitus- ja kilpailuvälineet ovat hyvässä kunnossa ja niitä on riittävästi. Välinehankinnat kohdistuvat tulevana vuonna lähinnä LETE-kerhojen tarpeisiin.

Vanhemmat pitäisi saada ymmärtämään lasten liikuntaharrastusten tärkeys ja se, että erilaisiin talkoisiin ja toimintoihin itse osallistumalla mahdollistetaan lapsille monenlaisia harrastusmahdollisuuksia. Ei voi odottaa kaikkea valmiina ja jättää tekeminen vain muutamien ihmisten vastuulle.