Toimintasuunnitelmat

Juuan Urheilijat ry/Yleisurheilujaosto                                                                                                                  

TOIMINTASUUNNITELMA 2022

Juuan Urheilijoiden yleisurheilussa huomioidaan kaikessa harjoitus-, kilpailu- ja kerhotoiminnoissa valtakunnalliset ja alueelliset Korona-rajoitukset.

JuuU:n järjestämät kilpailut

Juuan Urheilijat järjestää talvikilpailukaudella 2022 leikkimieliset LETE-hallikisat salilla huhtikuussa alle 13 – vuotiaille. 

Kesäkaudella järjestetään kolmet avoimet LETE-kisat aluekisoina Ilvolankoskella kesä-heinä- ja elokuussa. Yhdet niistä kisoista pidetään Elli-kisojen nimellä Ellinpäivien aikaan. Kysytään Juuka-seuraa mukaan sponsoriksi. Kisat ovat luokittelukisoja. 

Kesällä ATLETE-yleisurheiluharjoitusten yhteydessä järjestetään viikkokisoja.  Ekana harjoitellaan yhtä lajia ja harjoitusten päätteeksi siitä järjestetään kisa. Lasten vanhemmat voivat toimia toimitsijoina.

Yhdessä Jänteen kanssa järjestetään Ylemmäisen-juoksu. Juoksumatkoina 22 ja 8 km sekä lapsille 3 km.

Kesäkuun alussa järjestetään Pohjois-Karjalan Osuuspankin kanssa yhteistyössä HIPPO-kisat tai vaihtoehtoisesti JuuU:n omat  LETE-Fantti-kisat. 

Ihan Pimmeet Kisat järjestetään heinäkuussa.

Kaikki edellä luetellut kisat sitovat suuren joukon toimitsijoita ja tavoitteena tulevallakin kaudella on, että tehtävät jakautuvat tasaisesti toimitsijaryhmille niin, ettei kenenkään tarvitse olla toimitsijatehtävissä kaikissa kisoissa.

Juuan ulkopuoliset kilpailut

Juuan ulkopuolella osallistutaan SM-kisoihin nuorten, aikuisten ja aikuisurheilijoiden sarjoissa. SM -kisojen lisäksi päätavoitteet ovat eri ikäluokkien pm-ja aluekilpailuissa ja nuorten TUL:n aluemestaruuskilpailuissa. Em. kisojen lisäksi osallistutaan tarpeen mukaan muiden seurojen järjestämiin kilpailuihin. 

Harjoitustoiminta ja LETE-kerhot

Juuan Urheilijoiden toiminnallisen perustan vuonna 2022 muodostavat eri-ikäisten lasten LETE-kerhot, joita toimii jaoston alaisuudessa neljä, alkaen yksivuotiaista aina kaksitoistavuotiaisiin saakka. Tätä vanhemmille tarjotaan mahdollisuus omaan harjoitteluun seuran harjoitusvuoroilla. Edistyneemmille nuorille urheilijoille tarjotaan mahdollisuus osallistua monipuolisuus-, piiri- ja alueleiritykseen. Seura maksaa puolet leirien osallistumismaksuista.

LETE-kerhoja järjestetään salilla kerta viikossa torstaisin seuraavasti;

  • Pallero-LETE 1-2 v vanhempineen, ohjaajana Elisa Ryhänen
  • Perhe-LETE  3-5 v vanhempineen, ohjaajana Marja-Leena ja Jarmo Vepsäläinen sekä

Liina Muttik-Nevalainen

  • Leikki-LETE 5-7 v, ohjaajina Mirva ja Iina Kukkonen
  • Sportti-LETE 7 – 12 v, ohjaajina Jarkko Tuononen ja Jarmo Vepsäläinen

Em. ryhmissä avustajina:   Sari Halonen, Karla Tolvanen, Saaga Veikanmaa,  Raili Nevalainen, Nea Nevalainen ja Sara Lehikoinen. Mahdollisesti syyskaudella myös Poikolankoulun oppilaat.

Lisäksi lauantaina järjestetään vanhalla salilla yleisurheiluharjoitukset (ns. heittoharjoitukset)

Kesäkaudella ATLETE-yleisurheilukoulu kokoontuu Ilvolankoskella kerran viikossa keskiviikkoisin. Toimintaan voidaan kytkeä mm. keihäs- juoksu- ym koulu. 

Kesällä pyritään saamaan kisoihin tai harjoitusvuoroille urheilija- ja valmentajavierailuja.

Yleisurheilun vastuuvalmentajina toimivat Jarkko Tuononen, Jarmo Vepsäläinen ja Mirva Kukkonen apunaan muut ohjaajat. Vieraskilpailujen vastuuhenkilönä jatkaa Aimo Nykänen. Aikuisurheilijoiden yhteyshenkilönä toimii Juhani Ryynänen.

Muu toiminta

Yleisurheilukauden päättäjäiset järjestetään loka-marraskuussa. LETE-kerhot järjestävät omat kauden päätöstilaisuutensa kevät- ja syyskauden  päätteeksi.

Ohjaaja- ja toimitsijakoulutuksiin osallistutaan tarpeen mukaan ja tavoitteena on saada sekä uusia ohjaajia että uusia toimitsijoita mukaan toimintaan.

Kesällä järjestetään Lasten Liikuntapäivä kunnan liikuntatoimen ja muiden urheiluseurojen kanssa yhteistyössä.

Polvijärven Vauhdin, Mutalan Riennon, Pankakosken Valppaan ja Juuan Urheilijoiden kesken pyritään pitämään yhteistapaamisia.

Seuran omat harjoitus-ja kilpailuvälineet ovat kunnossa ja niitä on riittävästi. Puutelistalla on pitkän mitan hankinta heittolajeja varten.

Huom! Kisa- ym kuvien julkaisussa on varmistettava, että kaikki kuvassa olevat henkilöt ovat antaneet luvan kuvien julkaisuun.

Vanhemmat pitäisi saada ymmärtämään lasten liikuntaharrastusten tärkeys ja se, että erilaisiin talkoisiin ja toimintoihin itse osallistumalla mahdollistetaan lapsille monenlaisia harrastusmahdollisuuksia.

Miten saataisiin juukalaiset arvostamaan ja käyttämään kuntamme ainutlaatuisen hyviä ja edullisia liikuntapaikkoja kuten kentät, salit, polut, ladut ja lähiliikuntapaikat.