Viikko Muotkan erämaassa

24.11.2018

Aamuvarhaisella Peltojärven rannalla
Aamuvarhaisella Peltojärven rannalla
Maisema järvelle
Maisema järvelle
Vastuullistako retkeilyä?
Vastuullistako retkeilyä?
Sumu hälvenemässä
Sumu hälvenemässä

Elokuun alun vaelluksella tutustuimme Muotkan erämaahan. Säätila oli onneksi jo viilentynyt kesään nähden. Ensimmäisen yön päätimme sateen vuoksi viettää mökissä Muotkan Ruoktussa. Peltoaivin rinne ei hikeä pintaan nostanut, koska tuuli ja sade piiskasi, onneksi takaapäin. Ylityksen jälkeen ilma tasoittui ja matka taittui mukavasti. Yöksi nousimme ylempänä olevalle lammelle. Siellä saimme tehdä tulet, joka ei yleensä ole ollut mahdollista puiden puuttumisen vuoksi. Lammessa saimme myös uida, vaikka kovin matala se olikin.

Seuraavana päivänä laskeuduimme Peltojärven rantaan. Päämääräämme, hiekkarannalla, saavuimme hyvissä ajoin iltapäivällä. Välipäivänä teimme päiväretken Kuårvikozzån huipulle. Geokätköijijälle löytyi kätkö sen huipulta.

 Paluumatka sujui kivikkoisempaa reittiä. Majoituimme taas järven rantaan.  Onki oli mukana jote olihan se koetettava kalaonnea. Ei ollut onni myötä edelleenkään. Aamu valkeni kauniina, mutta eipä aikaakaan kun sää muuttui. Viimeinen päivä oli sumuinen ja suunnistustaidot olivat tarpeen tarpoessamme tunturien yli. Sumussa tuntui, että olisimme rotkon partaalla. Vähän aikaa ihmeteltyämme huomasimme, että vieressä olikin matala lampi. Se oli yksi erikoisemmista näyistä.

Palasimme reissusta päivää aiottua aikaisemmin ja yövyimme taas laähtöpaikan mökissä. Tapasimme matkan aikana kymmenkunta muuta vaeltajaa niin eipä voi tungoksesta valittaa.