Nuku yö ulkona

24.11.2018

Mihin kummassa tarvitsemme niin paljon tavaraa? Teimme lähtöä viettämään yötä teltassa.  Ensin otimme tarpeelliset ja sitten sitä ja tuota varalta. Niinhän siinä kävi, että kärrykin oli otettava mukaan. Kyllähän tavarat autolla kulki hyvinkin, mutta tiedossa oli, että loppumatkaa ei autolla voinut kulkea. Onneksi mukana oli kanootti, johon vyörytimme raskaimmat tavarat. Vettä pitkin matka sujui kevyesti reippaan pienen apurin avulla.

Ensimmäinen tehtävä perillä oli löytää kohtuullisen tasainen paikka teltalle. Lisäksi toiveena oli patjan alle pehmeä varvikko. Laavun ympäristöä käveltiin monen hengen kanssa ja löytyihän paikka, vaikka parhaimpaan paikkaan olikin kasattu hiilikasa. Teltan pystytys sujui näppärästi kun oli niin monta käsiparia auttamassa. Kun saimme nostettua keskitolpan pystyyn, voimme ruveta katselemaan ja laittelemaan valmiiksi petipaikkoja.

Sillä välin nuotio oli jo saatu alulle. Ilma alkoi viiletä ja vähitellen hämärtää. Vanhempi väki istuskeli nuotion lämmössä tarinoiden, kahvia keitellen ja lettuja paistellen. Nuotiolle saimme myös vierailijoita, jotka viivähtivät seuranamme kuka pitemmän kuka lyhemmän ajan. Nuoremmat ottivat pimeästä illasta ilon irti. He vilistelisivät metsässä otsalamppujen valot vain puiden välistä vilkkuen. Isommat pojat koettivat onneaan lammella kalastellen.

Unen alkaessa lupsautella silmäluomia ja viileyden hiipiessä iholle, oli aika vetäytyä teltan lämpöön. Kipinävuoro napsahti Ristolle ja aina teltan viilennyttyä hän nousi lisäämään kamiinaan puita. Näin toiset saivat pysytellä vällyjen alla, vaikkei kaikille uni niin rauhaisaa ollutkaan. Retken nuorimmalle uni maittoi illasta pitkälle aamuun. Laavuun jääneet pojatkin löytyivät aamulla teltan perältä peitto korvilla. Kamiinan kajossa näkyi yhteensä kolmetoista päätä.

Aamutoimien jälkeen oli jäljellä enää teltan purku, jälkien raivaus, tavaroiden pakkaus ja siirto tien varteen autolle. Kiitos Nuku yö ulkona–tapahtumaan osallistuneille. Minulla ainakin oli mukavaa, samaa mieltä olivat monet ensi kertaa yönsä ulkona viettäneet.

Jos kiinnostuit, seuraa ilmoittelua tulevana syksynä. Armi