Kuutamohiihto 2022

19.12.2022

Nuotiopaikka Hakovaaran risteyksessä valmiina ottamaan hiihtäjät vastaan.
Nuotiopaikka Hakovaaran risteyksessä valmiina ottamaan hiihtäjät vastaan.
Komea kuutamo valaisi latua todella hyvin.
Komea kuutamo valaisi latua todella hyvin.

Komea kuutamo valaisi ladun

Perinteinen Kuutamohiihto sivakoitiin keskiviikkona 16.3.2022 Putkiladulla todella hienoissa olosuhteissa. Järjestelyistä vastasivat perinteiseen tapaan ja rutiinilla JuuU, Jänne ja kunnan liikuntatoimi.

Latu oli kunnan toimesta ajettu hyvään kuntoon ja iltaa kohti pakkasen puolelle kylmennyt sää teki ladun todella liukkaaksi ja nopeaksi. Suurin osa hiihtäjistä ”ei saanut” vauhtia pysäytettyä menomatkalla Hakovaarantien mehupisteellä vaan nauttivat tarjoilusta vasta paluumatkalla Kangasvalkeiselta. Hakovaaran mehupisteen lisäksi huolto pelasi myös maalissa Ilvolankoskella, missä oli tarjolla rusinoita, mehua ja grillimakkaraa.

Kuu nousi heti alkuillasta korkealle valaisten kauniisti ja tehokkaasti maaston ja ladun eikä hiihtäessä juurikaan otsalamppuja tarvittu eikä käytetty. Lisäksi ladun varrelle järjestäjät olivat tunnelmaa luomaan laittaneet ulkotulia palamaan tasaisin välein ja ladun lähtöä valaisi kaksi jätkän kynttilää. Putkiladulla kuutamossa hiihtämisestä nautti 44 hiihtäjää, joukossa nuoriakin. Suurin osa hiihtäjistä kävi perillä Kangasvalkeisella saakka ja puolen kymmentä hiihti reitin kahteenkin kertaan.

Hiihtäjät olivat tyytyväisiä järjestelyihin ja olosuhteisiin ja totesivat, että on hienoa kun tällaisia pieniä, leppoisia hiihtotapahtumia järjestetään ankeiden aikojen iloksi. Järjestäjät puolestaan olivat tyytyväisiä osallistujamäärään ja totesivat tällaisia tapahtumia olevan kiva järjestää yhdessä. Osallistujamäärästä todettiin, ”etteipähän turhaan järjestetä kun osallistujia riittää”.

Kuntovihkot ovat edelleen hiihtolatujen varsilla ja säät toivon mukaan innostavat ihmisiä laduille ja merkitsemään suorituksiaan kevään arvontoja varten. Katseita suunnataan kohta kesäkauteen ja aikanaan sitten tulevan talven hiihtoihin.