Hilipasussa ennätysosanotto

8.2.2023

Alkujumppa sai osallistujat lämmittelemään ennen starttia.
Alkujumppa sai osallistujat lämmittelemään ennen starttia.
Hilipasun keski-iältään vanhin joukkue Etelä-Suomen Juuka-Seura
Hilipasun keski-iältään vanhin joukkue Etelä-Suomen Juuka-Seura
ja nuorin Finest LTU.
ja nuorin Finest LTU.

Hilipasussa ennätysosanotto

31.7.2022

 

Heinäkuun Huoleton Hilipasu järjestettiin seitsemännen kerran tiistaina 5.7. Ilvolankosken kentällä ja sen lähimaastossa. Tapahtuman järjestelyistä vastasivat JuuU, Jänne, Sydänyhdistys ja kunnan liikuntatoimi. Hilipasun suojelijana toimi kunnanjohtaja Henri Tanskanen, joka kiersi myös reittiä kunnan joukkueessa. Sää suosi tapahtumaa, ainoana murheena olivat ötökät, joita oli paikka paikoin melkein enemmän kuin happea. Ötökätkään eivät estäneet uuden osallistujaennätyksen syntyä, sillä reittiä oli kiertämässä peräti 115 henkilöä 12 joukkueessa. Osallistujien ikähaarukka oli perinteiseen tapaan varsin laaja ulottuen parista vuodesta pikälti yli 80 vuoteen. Joukkueet kiersivät tapahtumassa yhteensä 842 kierrosta mikä tarkoittaa lähes 1179 kilometrin matkaa. Ilahduttavaa oli nuorien varsin suuri osallistujajoukko eri joukkueissa ja myös uusia osallistujia niin joukkueina kuin yksilöinä oli runsaasti. Tapahtumassa oli osallistujia eri puolilta Suomea ja ulkomaita myöten. Näin voidaan todeta Hilipasun olleen tänä vuonna kansainvälinen tapahtuma.

Hauskan alkulämmittelyn jälkeen osallistujat pääsivät kaksi tuntiselle taipaleelleen. Mukavana koettiin oman kunnon testauksen ohella yhdessä liikkuminen ja toisten ihmisten tapaaminen erityisesti Korona-rajoitteiden jälkeen. Myös hienoja asuja nähtiin joukkueilla, sillä vaikka tällä kertaa parasta asua ei palkittukaan, olivat joukkueet panostaneet silti asuihin. Yhtenäsiä asuja nähtiin Vitnespimuilla, JuPsin nuorilla, kunnan joukkueella, Huolettomilla, Sydänyhdistyksellä, Finest LTU:lla ja JuuU-Kukkamekoilla.

Tällä kertaa palkittiin ainoastaan keski-iältään vanhin ja nuorin joukkue eli Etelä-Suomen Juuka-Seura ja Finest LTU. Muut palkinnot arvottiin kaikien osallistuneiden kesken.

Joukkueiden tulokset:

1. Juuan Jänne (12 hlöä) 133 kierrosta

2. Arjen Sankarit (12 hlöä) 100 kierrosta 

3. JuPS 12 (11 hlöä) ja JuuU-Kukkamekot (11 hlöä) 76 kierrosta

5. Juuan kunta (12 hlöä) 72 kierrosta

6. Vitnespimut goes ihmisoikeudet (7 hlöä) 65 kierrosta

7. Etelä-Suomen Juuka-Seura (11 hlöä) 64 kierrosta

8. Juuan Eläkkeensaajat (9 hlöä) 61 kierrosta

9. Juuka-Seura  (9 hlöä) 55 kierrosta

10. Juuan Sydänyhdistys  (7 hlöä) 54 kierrosta

11. Finest LTU (8 hlöä) 49 kierrosta

12. Huolettomat (6 hlöä) 37 kierrosta